Drum de piatra de 3400 de ani in Maramures! (descoperire recenta)

1

La Lăpuşul Românesc, în judeţul Maramureş a fost descoperit un drum cu o structură asemănătoare celor din Troia antică. Această descoperire confirmă din nou gradul de dezvoltare al „vechilor români” de pe teritoriul nostru. Se pare că de-a lungul timpului am moştenit multe calităţi de la strămoşi, mai puţin însă construcţia drumurilor…
O echipă de arheologi români, germani şi polonezi a scos la lumină urmele unui drum de piatră care datează din anul 1.400 îHr…Cercetătorii sunt de părere că drumul, lat de trei metri, care a fost descoperit în Lăpuşul Românesc din Maramureş, are o structură asemănătoare celor din Troia antică.

Echipa de specialişti care a făcut descoperirea a lucrat de la începutul lunii august la situl arheologic de la Lăpuşul Românesc, din judeţul Maramureş. „Săpături arheologice sistematice se fac acolo din anul 1967, însă doar anul trecut au început să iasă la iveală relicve mai importante”, a declarat Viorel Rusu, directorul Muzeului Judeţean de Istorie Maramureş.

De asemenea, zilele trecute, eforturile specialiştilor au fost încununate de succes. „A fost descoperit un drum pavat cu piatră, lung de cel puţin 13 metri, care duce la intrarea estică a monumentului funerar”, a explicat Carol Kacso arheolog în cadrul Muzeului judeţean de Istorie Maramureş, şeful şantierului arheologic de la Lăpuş” conform articolului publicat de ziarul Adevărul.

(foto Florin Ghinda, 2008)

drum

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.