Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Două reviste autohtone fac cunoscute în lume preocupările științifice ale cercetătorilor români

0

REVISTA DE CHIMIE, înfiinţată în anul 1949, are o apariţie lunară, fiind recenzată de Chemical Abstracts, Current Contents, Analytical Abstracts şi indexată de Institute for Scientific Information (ISI).

Revista MATERIALE PLASTICE, înfiinţată în anul 1964, are o apariţie trimestrială, fiind recenzată de Chemical Abstracts şi indexată de Institute for Scientific Information (ISI).

Coeficientul de impact pentru REVISTA DE CHIMIE în anul 2010 a fost de 0,693, iar pentru Revista MATERIALE PLASTICE în anul 2008 a fost de 0,873.

  • Revistele publică articole în limba engleză.
  • Oferă diseminarea în alte ţări a articolelor cercetătorilor români şi astfel asigură citarea lor în publicaţiile altora.
  • Asigură cunoaşterea în lume a preocuparilor ştiinţifice ale cercetătorilor din ţară şi străinătate.
  • Îmbogăţesc fondul de publicaţii al Bibliotecii Chimiei, prin schimburi cu reviste de specialitate din străinătate.

Revistele pot fi procurate prin abonamente anuale şi prin schimb internaţional cu reviste de profil.

De mai bine de 10 ani cele două reviste sunt susținute de compania de automatizări industriale și sisteme de măsură Syscom18.

——————————————————————————————————————————————–

Syscom18 in sprijinul cercetarii stiintifice

Exista in Romania proiecte de sustinere a cercetarii stiintifice dincolo de dificultatile cu care se confrunta acest domeniu la nivel national. Iar in spatele lor se afla o companie a carei legatura cu lumea stiintifica este mai degraba una de suflet si de traditie. Este vorba despre o companie de automatizari si sisteme de masura, Syscom18, al carei presedinte a decis, acum 14 ani, sa se implice activ in sustinerea unei institutii stiintifice si a proiectelor asociate acesteia: Biblioteca Chimiei, in cadrul careia se editeaza doua reviste de specialitate, si un eveniment anual singular in Romania si Europa de Sud-Est – Conferintele de Chimie Contemporana.

“Ceea ce ne propunem prin sustinerea acestor proiecte stiintifice este sa valorificam potentialul pe care Romania il are la nivelul cercetarii in domeniul chimiei si totodata sa tragem un semnal de alarma pentru a readuce statutul de cercetator la locul cuvenit. Din pacate, libertatea de actiune si motivatia cercetatorilor romani sunt uneori infranate de subfinantarea proiectelor. Noi am fost printre putinii care au inteles ca o cercetare de succes necesita in primul rand o concentrare a eforturilor pe toate planurile.”, considera Ion Andronache, presedintele companiei Syscom18.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.