Două reviste autohtone fac cunoscute în lume preocupările științifice ale cercetătorilor români

0

REVISTA DE CHIMIE, înfiinţată în anul 1949, are o apariţie lunară, fiind recenzată de Chemical Abstracts, Current Contents, Analytical Abstracts şi indexată de Institute for Scientific Information (ISI).

Revista MATERIALE PLASTICE, înfiinţată în anul 1964, are o apariţie trimestrială, fiind recenzată de Chemical Abstracts şi indexată de Institute for Scientific Information (ISI).

Coeficientul de impact pentru REVISTA DE CHIMIE în anul 2010 a fost de 0,693, iar pentru Revista MATERIALE PLASTICE în anul 2008 a fost de 0,873.

  • Revistele publică articole în limba engleză.
  • Oferă diseminarea în alte ţări a articolelor cercetătorilor români şi astfel asigură citarea lor în publicaţiile altora.
  • Asigură cunoaşterea în lume a preocuparilor ştiinţifice ale cercetătorilor din ţară şi străinătate.
  • Îmbogăţesc fondul de publicaţii al Bibliotecii Chimiei, prin schimburi cu reviste de specialitate din străinătate.

Revistele pot fi procurate prin abonamente anuale şi prin schimb internaţional cu reviste de profil.

De mai bine de 10 ani cele două reviste sunt susținute de compania de automatizări industriale și sisteme de măsură Syscom18.

——————————————————————————————————————————————–

Syscom18 in sprijinul cercetarii stiintifice

Exista in Romania proiecte de sustinere a cercetarii stiintifice dincolo de dificultatile cu care se confrunta acest domeniu la nivel national. Iar in spatele lor se afla o companie a carei legatura cu lumea stiintifica este mai degraba una de suflet si de traditie. Este vorba despre o companie de automatizari si sisteme de masura, Syscom18, al carei presedinte a decis, acum 14 ani, sa se implice activ in sustinerea unei institutii stiintifice si a proiectelor asociate acesteia: Biblioteca Chimiei, in cadrul careia se editeaza doua reviste de specialitate, si un eveniment anual singular in Romania si Europa de Sud-Est – Conferintele de Chimie Contemporana.

“Ceea ce ne propunem prin sustinerea acestor proiecte stiintifice este sa valorificam potentialul pe care Romania il are la nivelul cercetarii in domeniul chimiei si totodata sa tragem un semnal de alarma pentru a readuce statutul de cercetator la locul cuvenit. Din pacate, libertatea de actiune si motivatia cercetatorilor romani sunt uneori infranate de subfinantarea proiectelor. Noi am fost printre putinii care au inteles ca o cercetare de succes necesita in primul rand o concentrare a eforturilor pe toate planurile.”, considera Ion Andronache, presedintele companiei Syscom18.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează