Doua ore de voluntariat pot schimba viata unui copil institutionalizat!

0

Doua ore de voluntariat pot schimba viata unui copil institutionalizat!
Apel la voluntariat si EDUCATIE PRIN JOC in centre de plasament

Conform statisticilor Politiei Romane, 90% dintre tinerii disparuti provin din centre de plasament si dispar in timpul iesirilor din centre cu bilete de voie. Pentru a reduce aceasta rata, dar si altele la fel de ingrijoratoare cu privire la abandonul scolar si angajabilitate, copiii si tinerii institutionalizati au mare nevoie de incurajare, de indrumare si de modele care sa ii ghideze.
Ora de pictura

Voluntarii programului educational Ajungem MARI ii viziteaza saptamanal timp de doua ore in care le transmit prin joc si metode interactive cunostinte si valori ca sa Ajunga MARI, oameni educati, responsabili si independenti. Copiii si tinerii din centre de plasament participa astfel la mai multe cursuri si ateliere creative cu ajutorul carora descopera la ce sunt buni, ce le place si ce vor sa faca mai departe.

Voluntarii le devin copiilor profesori, prieteni si mentori si pot avea un rol esential in evolutia lor, oferindu-le timpul si atentia de care au atat de multa nevoie.

Pentru modulul de toamna al programului, ce corespunde semestrului I al anului scolar (septembrie 2015 – ianuarie 2016), Asociatia Lindenfeld cauta voluntari pentru centrele din Bucuresti, Buzau, Cluj, Iasi, Timis (unde deja implementeaza proiectul) si Alba, Arad, Brasov, Constanta, Dolj, Neamt si Suceava (unde isi extinde activitatea). Termenul de inscriere este 10 septembrie.

Prin proiectul “Da-ti pasiunea mai departe”, voluntarii merg in echipe de cate doi si le predau copiilor pasiunile lor, prin cursuri interactive si ateliere creative: de la matematica, romana si engleza, la dans, teatru, arte plastice, fotografie sau educatie pentru sanatate. Totodata, voluntarii se pot inscrie si pentru proiectul “Explorator pentru o zi”, prin care ii insotesc pe copii la iesiri din centru si le dezvaluie lumea, nimeni altcineva neavand timp sa le explice si ajute sa traga concluzii.
Cei care doresc sa devina voluntari trebuie sa fi implinit 15 ani (fara limita superioara de varsta), sa fie spontani si jucausi si sa isi doreasca sa ii ajute pe copii. Voluntarii nu au nevoie de experienta de predare. Ei participa la training-uri inainte de inceperea activitatii si beneficiaza de consiliere si sesiuni de training si pe parcurs. Activitatile au loc in timpul saptamanii sau in weekend si in repartizarea pe grupe se tine cont de materie, programul voluntarilor si cat de usor pot ajunge la centre.

Proiectul asociatiei Lindenfeld a debutat in iunie 2014, iar de atunci s-au implicat in module semestriale peste 600 de voluntari, venind in sprijinul a 700 de copii din Bucuresti, Buzau, Cluj, Iasi si Timis, in parteneriat cu Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului. Intre timp proiectul a primit recunoastere la Gala Societatii Civile, obtinand premiul II la categoria “Proiecte de voluntariat” si la Gala Nationala a Voluntarilor unde initiatoarea a primit premiul “Voluntarul anului in educatie”.
Raspunzand solicitarilor din tara, din toamna programul se extinde in judetele Alba, Arad, Brasov, Constanta, Dolj, Neamt si Suceava. In celelalte judete programul va demara odata selectati coordonatorii locali. Termenul limita de inscriere pentru coordonatori este 1 septembrie.

Voluntarii sunt rugati sa se inscrie cat mai repede in program, pentru a participa la training-urile de start. Pentru inscriere pot trimite pana pe 10 septembrie un e-mail cu CV-ul si o scurta scrisoare de intentie la adresa office@ajungemmari.ro. Impreuna ii ajutam pe copii sa Ajunga MARI!

Detalii pe site – http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-voluntar/, iar pe pagina de Facebook puteti citi “Povesti de la ore spuse de voluntari”, despre minunile de la fiecare intalnire cu copiii – https://goo.gl/1Xf6Og.
Apel national la voluntariat

Programul educational Ajungem Mari – Asociatia Lindenfeld

Asociatia Lindenfeld este o organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.
Principalul program este Ajungem Mari, ce sustine educatia copiilor din centre de plasament si medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie, sa le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

www.ajungemmari.ro
https://www.facebook.com/ajungemmari
Voluntarul anului in educatie la Gala Nationala a Voluntarilor

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.