Doua ore de voluntariat pot schimba viata unui copil institutionalizat!

0

Doua ore de voluntariat pot schimba viata unui copil institutionalizat!
Apel la voluntariat si EDUCATIE PRIN JOC in centre de plasament

Conform statisticilor Politiei Romane, 90% dintre tinerii disparuti provin din centre de plasament si dispar in timpul iesirilor din centre cu bilete de voie. Pentru a reduce aceasta rata, dar si altele la fel de ingrijoratoare cu privire la abandonul scolar si angajabilitate, copiii si tinerii institutionalizati au mare nevoie de incurajare, de indrumare si de modele care sa ii ghideze.
Ora de pictura

Voluntarii programului educational Ajungem MARI ii viziteaza saptamanal timp de doua ore in care le transmit prin joc si metode interactive cunostinte si valori ca sa Ajunga MARI, oameni educati, responsabili si independenti. Copiii si tinerii din centre de plasament participa astfel la mai multe cursuri si ateliere creative cu ajutorul carora descopera la ce sunt buni, ce le place si ce vor sa faca mai departe.

Voluntarii le devin copiilor profesori, prieteni si mentori si pot avea un rol esential in evolutia lor, oferindu-le timpul si atentia de care au atat de multa nevoie.

Pentru modulul de toamna al programului, ce corespunde semestrului I al anului scolar (septembrie 2015 – ianuarie 2016), Asociatia Lindenfeld cauta voluntari pentru centrele din Bucuresti, Buzau, Cluj, Iasi, Timis (unde deja implementeaza proiectul) si Alba, Arad, Brasov, Constanta, Dolj, Neamt si Suceava (unde isi extinde activitatea). Termenul de inscriere este 10 septembrie.

Prin proiectul “Da-ti pasiunea mai departe”, voluntarii merg in echipe de cate doi si le predau copiilor pasiunile lor, prin cursuri interactive si ateliere creative: de la matematica, romana si engleza, la dans, teatru, arte plastice, fotografie sau educatie pentru sanatate. Totodata, voluntarii se pot inscrie si pentru proiectul “Explorator pentru o zi”, prin care ii insotesc pe copii la iesiri din centru si le dezvaluie lumea, nimeni altcineva neavand timp sa le explice si ajute sa traga concluzii.
Cei care doresc sa devina voluntari trebuie sa fi implinit 15 ani (fara limita superioara de varsta), sa fie spontani si jucausi si sa isi doreasca sa ii ajute pe copii. Voluntarii nu au nevoie de experienta de predare. Ei participa la training-uri inainte de inceperea activitatii si beneficiaza de consiliere si sesiuni de training si pe parcurs. Activitatile au loc in timpul saptamanii sau in weekend si in repartizarea pe grupe se tine cont de materie, programul voluntarilor si cat de usor pot ajunge la centre.

Proiectul asociatiei Lindenfeld a debutat in iunie 2014, iar de atunci s-au implicat in module semestriale peste 600 de voluntari, venind in sprijinul a 700 de copii din Bucuresti, Buzau, Cluj, Iasi si Timis, in parteneriat cu Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului. Intre timp proiectul a primit recunoastere la Gala Societatii Civile, obtinand premiul II la categoria “Proiecte de voluntariat” si la Gala Nationala a Voluntarilor unde initiatoarea a primit premiul “Voluntarul anului in educatie”.
Raspunzand solicitarilor din tara, din toamna programul se extinde in judetele Alba, Arad, Brasov, Constanta, Dolj, Neamt si Suceava. In celelalte judete programul va demara odata selectati coordonatorii locali. Termenul limita de inscriere pentru coordonatori este 1 septembrie.

Voluntarii sunt rugati sa se inscrie cat mai repede in program, pentru a participa la training-urile de start. Pentru inscriere pot trimite pana pe 10 septembrie un e-mail cu CV-ul si o scurta scrisoare de intentie la adresa office@ajungemmari.ro. Impreuna ii ajutam pe copii sa Ajunga MARI!

Detalii pe site – http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-voluntar/, iar pe pagina de Facebook puteti citi “Povesti de la ore spuse de voluntari”, despre minunile de la fiecare intalnire cu copiii – https://goo.gl/1Xf6Og.
Apel national la voluntariat

Programul educational Ajungem Mari – Asociatia Lindenfeld

Asociatia Lindenfeld este o organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.
Principalul program este Ajungem Mari, ce sustine educatia copiilor din centre de plasament si medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie, sa le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

www.ajungemmari.ro
https://www.facebook.com/ajungemmari
Voluntarul anului in educatie la Gala Nationala a Voluntarilor

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează