Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dotarea Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti Constanta incepe odata cu lansarea comenzii pentru echipamentele de tratare a aerului

0

Etapa cheie in proiectul realizat cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania:

Dotarea Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti Constanta incepe odata cu lansarea comenzii pentru echipamentele de tratare a aerului

  • Fundatia pentru Copii Ronald McDonald se alatura donatorilor care sustin proiectul de la Constanta, cu o finantare de 50.000 de euro

Bucuresti, 4 octombrie 2018 – Proiectul renovarii si modernizarii Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Clinic de Urgenta Constanta a intrat in etapa de dotare, odata cu lansarea comenzii pentru echipamentele principale de ventilare si climatizare, cea mai importanta componenta pentru functionarea noii unitati. Acestea vor fi realizate dupa ultimele standarde tehnice prevazute pentru functionarea unei sectii de terapie intensiva nou-nascuti, urmand sa fie montate la Constanta pana la sfarsitul anului. Noua unitate va deveni a doua din tara dotata cu astfel de echipamente, dupa Sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti de la Spitalul Marie Curie din Bucuresti, construita printr-un proiect sustinut de Fundatia Vodafone Romania in parteneriat cu Asociatia Inima Copiilor.

Aceeasi etapa a proiectului a acoperit si lansarea comenzii pentru realizarea structurilor metalice, pe care vor fi montate echipamentele medicale, precum si pentru extinderea structurii exterioare care va sustine echipamentele de ventilatie si climatizare. In ceea ce priveste partea de renovare, proiectul marcheaza incheierea lucrarilor de hidroizolare a terasei din zona centrala a spitalului, adiacenta sectiei, precum si igienizarea si amenajarea zonei de evacuare. Aceasta zona este folosita pentru accesul catre spatiul de spalare si presterilizare a instrumentarului medical si va face parte integranta din noua sectie de terapie intensiva.

Pe masura ce progreseaza, proiectul de la Constanta atrage noi sustinatori care se alatura efortului de realizare a noii sectii. Fundatia pentru Copii Ronald McDonald a facut o donatie de 50.000 de euro pentru lucrarile de renovare si modernizare.

„Am intrat intr-o etapa importanta a proiectului, in care vorbim deja despre pasi facuti intr-un proces complex ce se va incheia odata cu montarea echipamentelor vitale pentru functionarea unei sectii de terapie intensiva nou-nascuti. Fiecare moment marcat astfel este un motiv de bucurie pentru noi si inca un pas care ne aduce mai aproape de inaugurarea unei sectii moderne, dotata dupa ultimele standarde medicale, in care micii pacienti vor fi ingrijiti potrivit celor mai noi norme in materie de terapie intensiva nou-nascuti. Ne bucuram ca si alte organizatii se alatura acum efortului facut in parcurgerea acestui proces”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

„Misiunea Fundatiei pentru Copii Ronald McDonald este de a identifica, dezvolta si sprijini proiecte si programe care au un impact pozitiv si direct asupra vietii si sanatatii copiilor. De 20 de ani, incercam sa asiguram un cadru in care copiii sa se dezvolte sanatos si sa fie inconjurati de familiile lor. In Casele Ronald McDonald sunt familii pe care le gazduim pentru sute de zile, timp in care copiii sunt internati in sectiile spitalelor partenere. Stim ca pentru copii este foarte important sa ii aiba alaturi pe cei dragi, sa fie inconjurati de familie in momentele dificile. Din acest motiv si pentru ca ne plac oamenii si companiile care isi respecta valorile si fac ceea ce spun ca fac, suntem bucurosi sa sustinem initiativa Fundatiei Vodafone Romania si sa contribuim si noi la efortul pe care il face pentru modernizarea Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti Constanta”, a declarat Amalia Nastase, Presedintele Fundatiei pentru Copii Ronald McDonald.

 

Lucrarile prevazute pentru urmatoarea etapa a proiectului includ schimbarea tamplariei si instalarea tubulaturii de HVAC si desfumare pe holul central, pentru a permite apoi montarea structurii metalice ce va sustine sistemul de distribuire a fluidelor medicale, tavanul sectiei si sistemul de cabluri electrice si date.

 

Proiectul de la Constanta este realizat cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romȃnia, care asigura coordonarea lucrarilor de constructii si de amenajare, precum si finantarea de 1,1 milioane de euro, acordata in cadrul parteneriatului cu asociatiile Daruieste Aripi si Inima Copiilor. Noua sectie va dispune de echipamente medicale de ultima generatie si instalatii moderne, spatii speciale pentru parinti si pentru personalul medical, precum si sali de consultatie. Sectia va fi de asemenea dotata cu o solutie de telemedicina care va permite transmiterea securizata de imagini si parametri medicali, in timp real si urmarirea de la distanta a semnelor vitale ale pacientilor. In Sectia de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Judetean Constanta primesc anual ingrijire 1.000 de copii cu probleme medicale, atat din judetul Constanta, cat si alte trei judete din sud-estul tarii: Tulcea, Ialomita si Calarasi. In aceasta regiune, mortalitatea infantila este cea mai mare din tara si de trei ori peste cea din Europa.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.   In cei 20 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari – copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 28 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

Asociatia Daruieste Aripi s-a nascut din dorinta de a coagula sub aripa ei energia celor care vor si pot sa contribuie la realizarea unor proiecte caritabile care aduc un plus de valoare in comunitate. Asociatia Daruieste Aripi este o organizatie non-profit care urmareste imbunatatirea sanselor de vindecare a pacientilor din sistemul public de sanatate si a ratei de supravietuire a copiilor cu cancer din Romania, cultivarea compasiunii si a empatiei de la o varsta cat mai frageda, precum si incurajarea oamenilor care vor sa se implice in comunitatea din care fac parte. Sloganul „actiuni reale pentru probleme reale” subliniaza felul in care Daruieste Aripi alege proiectele pe care le dezvolta: se folosesc acele resurse umane, financiare si de timp in rezolvarea reala a unor probleme identificate corect. Mai multe detalii pe http://www.daruiestearipi.ro/ si https://www.facebook.com/AsociatiaDaruiesteAripi/.

Asociatia Inima Copiilor exista si ajuta copiii cu boli grave, in special cardiace, din 2006. Asociatia a construit la Spitalul Marie Curie cele mai moderne spatii medicale din sistemul public de sanatate: Centrul de Excelenta pentru Cardiochirurgie (proiect in valoare de peste 3,5 milioane de euro, din care 1,6 milioane de euro stransi si investiti de Inima Copiilor) si Sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti (un proiect de peste 2,1 milioane de euro realizat cu sustinerea Fundatiei Vodafone Romania, la care asociatia a contribuit cu peste 700.000 de euro), care va fi completata anul acesta cu prima banca de lapte matern din Romania. Asociatia a renovat la acelasi spital sectiile de cardiologie si neurochirurgie, a amenajat si dotat sala de operatii pentru neurochirurgie si continua sa sustina, inclusiv financiar, sectiile construite si zeci de mici pacienti care au nevoie de ajutor. Mai multe detalii pe http://www.inimacopiilor.ro/ si https://www.facebook.com/AsociatiaInimaCopiilor.

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.