Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Donează şi donaţia ta se va dubla”

0

Romanian-American Foundation încurajează oamenii să se implice în comunitatea în care trăiesc

„Donează şi donaţia ta se va dubla”  este obiectivul parteneriatului strategic RAF – Asociaţia pentru Relaţii Comunitare

Romanian-American Foundation (RAF) a alocat 300.000 dolari pentru încurajarea filantropiei individuale în comunităţile din România pentru perioada 2014-2016, în cadrul unui parteneriat strategic cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC).

Parteneriatul dintre ARC şi RAF a început în 2010 prin finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare a Fundaţiilor Comunitare cu un grant multi-anual de 150.000 dolari şi a continuat prin finanţarea de 198.700 dolari, acordată în 2012 portalului www.Donatie.ro .

Această nouă  iniţiativă îşi propune să stimuleze donaţiile individuale către Fundaţiile Comunitare  printr-un mecanism care constă în dublarea contribuţiilor strânse de fiecare Fundaţie Comunitară de la donatori individuali. Astfel, RAF va aloca anual 100.000 dolari pentru finanţarea Fundaţiilor înfiinţate (maxim 10.000 dolari pentru fiecare), în scopul încurajării donaţiilor individuale pentru susţinerea proiectelor comunitare, precum şi pentru sprijinirea Fundaţiilor Comunitare ca parteneri de durată în dezvoltarea locală.

„Instrumentele şi programele create  fac ca donaţiile să fie simple din punct de vedere procedural. În plus, credem că mesajul de a dubla fondurile obţinute din contribuţiile oamenilor îi va determina pe cât mai mulţi să se implice în folosul comunităţii în care trăiesc” – afirmă Roxana Vitan, Director Executiv al Romanian-American Foundation.

 

Dublarea donaţiilor individuale se alatură unui alt demers important al acestui parteneriat strategic de facilitare a filantropiei în România, respectiv platforma Donează Mai Simplu, cu portalul www.Donatie.ro. Platforma vine în întâmpinarea donatorilor oferindu-le două mecanisme simple pentru a dona într-un mod eficient, sigur şi transparent prin intermediul SMS-urilor sau prin contracte de debit direct. Portalul constituie o punte între donatorii individuali şi organizaţiile non-guvernamentale pe care doresc să le sprijine, fiind susţinut de importante instituţii bancare şi companii de telefonie mobilă. În numai cinci luni, prin intermediul acestei platforme de donaţii, au fost generate peste 200 de mandate prin debit direct şi peste 200.000 de donaţii prin SMS.

ARC, în calitate de iniţiator al Programului Naţional de Dezvoltare a Fundaţiilor Comunitare, sprijină financiar şi tehnic dezvoltarea strategică a Fundaţiilor Comunitare la nivel naţional şi continuă să ofere sprijin în planificarea şi atragerea de fonduri de la donatorii locali.

Partenerii ARC în dezvoltarea platformei Donează Mai Simplu sunt: Vodafone, Orange, Cosmote, BCR, BRD- Groupe Société Générale, Banca Transilvania, ING, Raiffeisen Bank şi UniCredit Ţiriac Bank.

Despre Romanian-American Foundation

Înființată în 2009, prin decizia Congresului American, Romanian-American Foundation (RAF) este cea mai mare fundație filantropică americană din România, care finanțează programe în antreprenoriat, educație și dezvoltare comunitară. Constituirea patrimoniului RAF a fost posibilă prin investiţiile de succes realizate în sectorul privat de către Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), în cei peste 15 ani de prezenţă activă în România. Patrimoniul actual al Fundaţiei este de 50 de milioane de dolari şi se aşteptă ca, în următorii ani, să ajungă la 150 milioane.

Mai multe informații despre Fundație puteți găsi în Raportul Anual 2011 .

 

Despre Asociaţia pentru Relaţii Comunitare

ARC este o organizație non-profit, care susține de 11 ani dezvoltarea filantropiei în România, contribuind la elaborarea normelor legislative ale prevederii 2% și promovând această prevedere. Tot ARC a dezvoltat în România conceptul de fundație comunitară și a stimulat înființarea a șapte asemenea organizații. Este partenerul pentru România al London Benchmarking Group, sistem-etalon pentru măsurarea impactului investițiilor în comunitate ale companiilor. www.arcromania.ro

 Despre Fundatii Comunitare

Fundaţiile Comunitare sunt instituţii locale care, prin mecanisme diverse, mobilizează resurse din comunitate şi le canalizează către nevoile locale, contribuind la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor dintr-o zonă geografică specifică.

În România există, în prezent, opt Fundaţii Comunitare: Cluj, Odorheiu Secuiesc, Alba, Covasna, Bucureşti, Mureş, Iasi şi Sibiu. www.fundatiicomunitare.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.