Donează orice: timp, bani, frigiderul, cărţile cu poveşti!

0

Programul educaţional Ajungem Mari al Asociaţiei Lindenfeld lansează o nouă campanie de sărbători, prin care oamenii cu suflet mare pot să ajute copiii din centre de plasament sau familii foarte sărace, în funcţie de posibilităţile lor. Ei pot dona, pe lângă bani, haine, jucării, cărţi, materiale educaţionale, electronice şi electrocasnice sau chiar timpul lor, ca voluntari în organizarea campaniei de donaţii.

„Vrem să le dăm tuturor posibilitatea să se implice, pentru că orice ajutor e binevenit: bani, timp, îmbrăcăminte, alimente, detergent sau alte lucruri utile în casă. Tocmai aceste familii cu lipsuri foarte mari se vor găsi în situaţia de a-şi abandona copiii şi atunci hai să prevenim împreună acest lucru, fiecare cu un mic ajutor!”, ne îndeamnă Iarina Ştefănescu, cea care a iniţiat programul Ajungem Mari pentru copii din centre de plasament şi medii defavorizate.

Afis concert caritabil - Be a Santa, not a Grinch

Fii erou pentru familii nevoiaşe!

În perioada 1-18 decembrie, oamenii de bine sunt invitaţi să sprijine prin donaţii sau prin bunuri utilizate, dar funcţionale, dezvoltarea copiilor într-un mediu potrivit, pentru a preveni abandonul şi a încuraja continuarea studiilor. Campania de donaţii se concentrează pe familii cu grad ridicat de risc, deseori cu părinţi analfabeţi care se integrează greu pe piaţa muncii. Beneficiarii acestei campanii vor fi 50 de familii din Alexandria, jud. Teleorman şi familii din sectorul 6.

Pe 8 decembrie în club Mojo va avea loc evenimentul caritabil „Be a Santa, not a Grinch”, pentru ajutorarea familiilor nevoiaşe din Alexandria, în parteneriat cu Umbrella Communication. Va concerta formaţia de cover-uri Easy Jet, alături de invitaţi speciali, iar trupă de teatru Acting în English Academy va juca o scenetă de Crăciun. Preţul biletului este de 15 lei.

Fii erou pentru copiii instituţionalizaţi!

Programul educaţional Ajungem Mari continua campania pentru finanţarea proiectului de voluntariat „Dă-ţi pasiunea mai departe”, prin care sprijină, cu ajutorul a 150 de voluntari, educaţia a 300 de copiii instituţionalizaţi din sectoarele 1, 2, 3 şi 6. Voluntarii merg săptămânal în centre de plasament şi susţin ateliere interactive care le îmbunătăţesc copiilor performanţele şcolare şi le dezolta creativitatea. Se pot face donaţii pe platforma online Bursa Binelui – http://bit.ly/1z4vW62.

Pe 13 decembrie voluntarii liceeni organizează o petrecere caritabilă pentru tineri şi adolescenţi, la Atelierul de Producţie. „Blacklight Party” va fi o petrecere fosforescentă, cu ultraviolete şi DJ-i îndrăgiţi de tineri. Biletul costă 20 de lei sau 15 lei şi o jucărie, iar banii colectaţi vor fi folosiţi pentru materiale educaţionale care să facă lecţiile mai atractive pentru copii.

Aşadar, membrii Ajungem Mari va aşteaptă să aduceţi sărbătoarea Crăciunului în familiile nevoiaşe şi centrele de plasament prin donaţii online, donaţii de bunuri, prin participarea ca voluntari la sortarea obiectelor donate sau prin participarea la cele două evenimente caritabile, pe 8 decembrie în Club Mojo şi pe 13 decembrie la Atelierul de Producţie. Cei care doresc să se implice sunt rugaţi să completeze un formular online, pentru a fi direcţionaţi către punctul potrivit de colectare – http://bit.ly/1vnVNac.

Firmele se pot implica prin direcţionarea a 20% din impozitul pe profit către asociaţie, conform art. 21 din Codul Fiscal, printr-un simplu contract de sponsorizare – detalii pe site, aici. Cei care vor să se alăture pot afla mai multe detalii pe www.ajungemmari.ro, sau pot contacta echipa Ajungem Mari la office@ajungemmari.ro sau 0753192263.

________________________________________________

Programul educaţional Ajungem Mari – Asociaţia Lindenfeld

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.

Principalul program este Ajungem Mari, ce susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să reducă trauma instituţionalizării, a abandonului şi separării de familie, să le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

Umbrella Communication, organizator al evenimentului caritabil „Be a Santa, not a Grinch”, este o agentie de comunicare full service, fondata in 2011. Agentia realizeaza strategii de marketing si pozitionare, idei de campanii de comunicare integrate, branding, digital, strategii si servicii creative de media si productie.

Detalii pe https://www.facebook.com/umbrellacommunication1.

www.ajungemmari.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.