Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Doneaza 2% padurilor din Romania

0

Direcționează 2% din impozitul tău pe venit pentru salvarea pădurilor!

În era dezvoltării tehnologice și a performanței, natura a devenit un refugiu, un loc în care dăm uitării stresul de zi cu zi. Cu toate acestea, evadăm tot mai rar în natură și nici nu e de mirare că, în acest context, locurile în care evadăm dispar treptat când noi uităm să le mai căutăm.

În 2011 ne-am întors pentru prima oară privirea către pădurile tot mai rare ale României și am pornit inițiativa națională de împădurire bazată pe voluntariat, Plantăm fapte bune în România. Cu ajutorul a 32.300 de voluntari am plantat și am îngrijit 660.000 de puieți până acum, iar în 2018 ne-am propus să mărim semnificativ numărul lor cu ajutorul comunității create, din care sperăm faci și tu parte! Nicio grijă, nu trebuie să dai neapărat cu sapa, ne poți ajuta doar prin direcționarea a 2% din impozitul tău pe venit (pe care oricum îl plătești). Hai să îți explicăm cum!

Fiecare copac contează

În primul rând ne dorim să înțelegi că orice contribuție ajută enorm. Dar din dar se face Rai, iar fiecare copăcel plantat poate crea suficient oxigen pentru două sau chiar patru persoane în câțiva ani. Prin urmare, în contextul unui nivel de poluare permanent în creștere, salvarea pădurilor s-a transformat dintr-o simplă misiune într-o reală necesitate.

Pădurile din România nu sunt doar refugiu pentru momentele în care reușim să evadăm. Ele captează dioxidul de carbon pe care îl creăm, încetinind schimbările meteorologice. Mai mult, zonele împădurite din localități contribuie la scăderea consumului de energie, reducând temperatura cu ajutorul umbrei. Practic, nici nu trebuie să vezi copacii ca să știi că ei îți îmbunătățesc calitatea vieții chiar și de la distanță. Desigur, nici nu strică să pășești în natură de fiecare dată când ieși din casă, dar hai să salvăm pădurile întâi, apoi să trecem la împădurirea orașelor!

Cum poți contribui

Din impozitul pe venit pe care îl plătești în fiecare an, indiferent dacă ești colaborator, angajat sau companie, poți direcționa 2% către activitățile noastre de împădurire. Cum? E simplu!

  • Pentru venituri din salarii, completează Formularul 230, individual sau cu ajutorul departamentului de resurse umane al companiei în care lucrezi și depune-l la Administrația Finanțelor Publice de care aparții
  • Pentru alte venituri, completează Formularul 200 și depune-l la Administrația Finanțelor Publice de care aparții odată cu alte declarații și formulare care trebuie înregistrate

Echipa „Plantăm fapte bune în România” și pădurile din România îți mulțumesc încă de pe acum!

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.