Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Donația ca act social. VIDEO MIHAI NEȘU!

0

Sursa: Kaleidoscope Proximity impreuna cu fundatia Graffiti Social Work si Mihai Nesu

Pentru tine doar o moneda, pentru ei un viitor

CONTEXTUL

Din motive de securitate, spectatorii nu pot intra cu monede la meciurile de fotbal si li se cere sa le arunce pe jos la intrarea in stadion, peste tot in lume. Astfel, zeci de mii de monede sunt practic irosite, in loc sa fie folosite pentru ceea ce sunt de fapt: bani cu valoare.

OBIECTIVUL

Intr-o tara in care 70% din oameni refuza sa doneze invocand lipsa banilor ( GFK Verein, 2012), ne-am propus sa aratam ca e foarte simplu sa ajuti viata cuiva: sa donezi o moneda pe care oricum trebuie sa o arunci, dar care are valoare financiara.

TV

IDEEA

La meciurile de acasa ale echipei Steaua in UEFA Champions League, am invitat suporterii sa doneze monedele,pe care oricum trebuiau sa le arunce, pentru Fundatia Mihai Nesu. Fostul jucator devenit ICON al curajului si implicarii pentru suporterii Stelei, sustine recuperarea copiilor cu probleme locomotorii.

Cu ajutorul UniCredit Tiriac Bank, care ne-a donat spatiul sau de comunicare la intrarea in stadion-locul unde monedele trebuie aruncate din motive de securitate-am amplasat o urna electronica care colecta si afisa in timp real suma adunata din monede. Gazeta Sporturilor a promovat probono cauza noastra, facand vizibil proiectul.

REZULTATELE

In trei meciuri am strans peste 35000 de monede (3518 RON), pentru 50% din spectatorii prezenti la meci existand o moneda donata. La cererea acestora, un nr de sms a fost folosit ca alternativa a donatiei la meci si a generat peste 2000 de sms-uri. Astfel, Cu 0 lei investiti in promovare,campania a avut o acoperire media de 300,000 Euro net, bloggeri, vedete, oficiali ai Stelei aducand subiectul in atentia opiniei publice, 6 milioane de oameni fiind atinsi de mesajul campaniei.

Prin urmare, o poveste media devenit o poveste sociala:  un alt club, Petrolul Ploiesti preluand  ideea de a strange monedele ce sunt aruncate pe jos pentru ajutorarea unui junior al clubului bolnav de cancer. O noua metoda originala si inovativa de fund-raising a luat nastere, ajutand promovarea unui comportament util social.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.