Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Doi prieteni au lansat aplicaţia care îţi aminteşte să îţi suni prietenii

0

Octavian Dumitrescu și Victor Miron sunt doi tineri pasionați de oameni și de tehnologie. Și­-au dat seama că pentru a trăi o viață de calitate nu ai nevoie doar de bani ci și de oameni și de relații bune cu acei oameni.

Fiind amândoi pasionați de cum se poate îmbunătăți viața oamenilor prin tehnologie și­au propus să găsească o soluție prin care smartphone­ul să îi ajute pe posesorii lor să își contacteze periodic apropiații și chiar să îi ajute să relaționeze mai bine.

”Am creat aplicația de mobil Favorites pentru a-­i ajuta pe oameni să aibă grijă de favoriții din viața lor. Avem astăzi sute sau poate chiar mii de prieteni pe Facebook. În agenta telefoanelor avem numerele de telefon de la și mai multe persoane. În toată aglomerația asta ajungem să îi neglijăm pe oamenii cu adevărat importanți din viața noastră, pe acei oameni pe care îi avem la favoriți în agenda telefonului (priteni, familie, iubit/ iubită, mentori, parteneri de afaceri).

Am creat aplicația în primul rând dintr­-o nevoie personală. Mi­-am dat seama că treceau luni în șir fără să îmi sun bunica, că au trecut ani de­a rândul fără să o contactez pe profesoara de liceu care m­-a făcut să iubesc lectura. În afaceri mi­-am dat seama că îi sunam mai des pe clienții rău platnici în loc să investesc acel timp în relația cu acei clienți și parteneri datorită cărora am reușit să progresez în afaceri. Favorites te ajută să nu mai uiți să iei legătura cu acei oameni importanți pentru tine. ” ­

Citiţi interviul video aici: http://youtu.be/Qy1mWExCgNA

Aplicația Favorites se poate downloada gratuit din Google Play.

În această versiune 1.1.1 aplicația îți ia automat favoriții din agenda telefonului, îți arată grafic un instoric al interacțiunii cu ei, îți permite să stabilește întâlniri cu ajutorul ei și cel mai important îți amintește să îi contactezi. Pentru fiecare favorit poți să setezi cât de des vrei să ai grijă să îl contactezi (zilnic, săptămânal, la două săptămâni sau lunar) și aplicația te notifică dacă trece acea perioadă fără să vorbiți la telefon sau prin sms. Este oarecum similar cu ce face un program de CRM (Customer Relationship Management) pentru clienții companiilor, însă totul transpun la nivel personal pentru favoriți. Ar mai putea fi văzut ca un instrument de FRM (Favorites Relationship Management).

Primii utilizatori ai aplicației sunt încântanți că au găsit instrumentul care îi ajută să nu uite să își sune mamele.

Favorites

Cei doi tineri au planuri mărețe pentru aplicația care a fost lansată în luna august. Chiar vor ca aplicația lor chiar să îi ajute pe oameni să relaționeze mai bine. În această privință sunt consiliați și de Hedi Hoda, doctor în psihologie .

Planurile de viitor includ îmbunătățirea aplicație pe baza sugestiilor de la utilizatori și de la dr Hedi Hoka, crearea unui parteneriat cu un operatori de telefonie mobilă și realizarea versiunii pentru iPhone.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.