Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Doi din cinci tineri apelează la un prieten la volan, dacă au consumat alcool

0

 Peste 60% dintre tinerii români cu vârsta între 18 şi 35 de ani ies cel puţin  o dată pe lună în baruri, cluburi şi restarante, conform unei cercetări realizate la cererea Bergenbier S.A. În aceste situaţii, aproape jumătate dintre ei consumă alcool (46.33%), fie pentru a se distra şi socializa, fie influenţaţi de grupul de prieteni.

În cazul în care consumă alcool, doi din cinci tineri români preferă să ceară ajutorul unui prieten care nu a consumat alcool, evitând astfel eventualele riscuri produse de condusul sub influenţa alcoolului. Restul fie nu au carnet, fie spun că apelează la mijloacele de transport în comun. Pe de altă parte, conform cercetării, peste jumătate din participanţii la cercetare (52%) au recunoscut că s-au aflat la un moment dat în situaţia de a fi în maşină cu un şofer care a consumat alcool.

Cercetarea „Cum petrec tinerii români” a fost realizată, la nivel naţional, prin metoda chestionarului online, pe un eşantion de 4339 de respondenţi cu vârste cuprinde între 18-35 de ani. Cercetarea face parte din campania „Prietenul la volan se cunoaşte!”, iniţiativa Bergenbier S.A în parteneriat cu Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române prin care se doreşte crearea unei comunităţi a tinerilor responsabili care au adoptat comportamente adecvate atunci când e vorba de consumul de alcool.

„Iniţiativa Bergenbier S.A de a premia tinerii care au adoptat un comportament responsabil în ceea ce priveşte condusul sub influenţa alcoolului s-a bucurat de un real succes în cadrul publicului larg. Atât în cadrul filtrelor organizate în parteneriat cu Direcţia Rutieră a IGPR cât şi în cadrul acţiunilor realizate în cluburi şi restaurante, s-a dovedit că aceştia au înţeles mesajul campaniei, care este unul pozitiv şi empatic. Am preferat această abordare, pentru că noi la Bergenbier S.A credem că prin puterea exemplului putem genera schimbări mai uşor” a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic şi Relaţii Publice  al Bergenbier S.A.

În cadrul campaniei, au fost organizate filtre ale Poliţiei în cadrul cărora şoferii surprinşi cu alcoolemie zero testată la etilotest au primit premii de la reprezentanţii Poliţiei Rutiere şi ai Bergenbier S.A. De asemenea, în cluburi, baruri şi restaurante au fost  organizate acţiuni de recompensare a acelor tineri care nu consumă alcool, prietenii care se „sacrifică” în acea seară pentru a-şi duce ulterior grupul de prieteni în siguranţă acasă.

De asemenea, până în prezent, 5000 de tineri români au intrat pe pagina de Facebook a campaniei (www.facebook.com/prietenlavolan) , iar peste 1000 dintre ei au dedicat „ode” de mulţumire celor care le-au fost prieteni la volan în aplicaţia special creată.

Şi vedetele s-au implicat emoţional în această campanie. Florin Grozea, Delia, Elena Gheorghe, Călin Goia, Laurenţiu Duţă, Pavel Stratan şi alţii au povestit tinerilor într-un filmuleţ postat pe pagina de Facebook a campaniei că s-au aflat în ambele situaţii descrise: fie prieteni la volan, fie conduşi acasă de prieteni la volan, dar niciodată nu s-au urcat la volan după ce au consumat alcool.

Despre Bergenbier S.A.

Bergenbier S.A. este unul dintre cei mai activi producători de bere de pe piaţa românească, activând in România din anul 1994. Compania operează în prezent o unitate de producţie la Ploieşti iar echipa numără aproximativ 600 de angajaţi. Compania face parte din grupul Molson Coors Brewing Company, unul dintre cei mai mari producători de bere din lume.

Portofoliul companiei cuprinde mărcile locale: Bergenbier – cu sortimentele Bere blondă, Bere blondă fără Alcool, Nefiltrată din Grâu şi Fresh – şi Noroc şi mărcile internaţionale produse local: Staropramen, Stella Artois, Beck’s şi Löwenbräu. Alături de acestea, compania importă specialităţile belgiene Leffe şi Hoegaarden.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.