Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

dm drogerie markt donează 63.921 de lei pentru SOS Satele Copiilor România

0

dm drogerie markt și SOS Satele Copiilor România au colaborat pentru campania „Oferă-i șansa unei copilării fericite!”. În perioada 1 noiembrie – 20 decembrie, au fost cumpărate peste 63.000 de produse-vedetă, compania donând astfel 63.921 de lei pentru a veni în sprijinul a peste 550 de copii din comunități vulnerabile, precum și a altor 150 de copii fără familie, care cresc în Satele și Comunitățile de Tineri SOS din țară.

Din 1 noiembrie până în 20 decembrie, clienții drogheriei dm au avut șansa de a se implica în această campanie cumpărând din cele peste 70 de produse-vedetă, iar pentru fiecare articol cumpărat, dm donează 1 leu către SOS Satele Copiilor România, contribuind astfel împreună la un viitor frumos pentru copiii provenind din medii defavorizate social. Totodată, doritorii au avut și au în continuare ocazia să doneze în contul organizației SOS Satele Copiilor România accesând următorul link https://www.sos-satelecopiilor.ro/doneaza-online/.

Încheiem un an care ne-a încercat pe toți din multe puncte de vedere. În comunitățile vulnerabile situația este dramatică. În contextul pandemiei, părinții reușesc cu greu să pună ceva pe masă copiilor, să le ofere un minim de confort în camera în care, de cele mai multe ori, stau cu toții. Fără sprijin, copiii nu au nicio șansă să treacă cu bine peste iarnă, iar de școală online nici nu poate fi vorba. Alături de parteneri de încredere, facem eforturi ca acești copii să fie bine. Prin programele SOS, peste 550 de copii sunt sprijiniți an de an în comunitățile vulnerabile, iar 150 cresc zi de zi în Satele și Comunitățile de Tineri SOS. Mulțumim, dm drogerie markt pentru sprijin în demersul nostru și toată recunoștința noastră pentru oamenii de bine, care au ales produsele selectate și au făcut astfel o faptă bună. Sărbători cu bine și să mergem mai departe cu încredere pentru copii, pentru că nevoia este extrem de mare!”, transmite Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor Romania

Compania dm drogerie markt a fost înființată în 1973, iar de atunci s-a extins în 13 țări: Austria, România, Bosnia, Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Italia, Macedonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria, cu aproximativ 3500 de magazine și 60.000 de angajați în Europa. În România, lanțul de magazine este prezent de mai mult de 10 ani, timp în care a evoluat constant, a creat peste 600 de locuri de muncă și a deschis peste 100 de magazine.

SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, carre derulează programe în 136 de ţări ale lumii.  SOS Satele Copiilor are ca misiune oferirea unei familii iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și susținerea și protejarea celor care riscă să o piardă. În cei 27 de ani de activitate în România, SOS Satele Copiilor România a derulat programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunitățile de tineri), de întărire a familiei (Centrele de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, Centrul de zi), educaționale, precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc atât din sistemul de protecție, cât și din mediul rural sau familii vulnerabile. Anual, peste 700 de copii și tineri sunt sprijiniți în mod direct de SOS Satele Copiilor, dintre care peste 150 cresc în Satele SOS, alături de Mame SOS și de fraţii biologici sau sociali, iar 550 de copii sunt sprijiniți să rămână în familia lor și să nu trăiască trauma separării.

Asociația SOS Satele Copiilor România este considerată un model de bună practică în protecția copilului și se numără printre inițiatorii modelului caselor de tip familial în România, al centrelor de consiliere și sprijin pentru copii și părinți din comunități și al programelor ce pun accent pe formarea deprinderilor de viață independentă pentru tinerii din sistemul de protecție.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.