Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Discursul Ambasadorului SUA Hans Klemm la conferinta dedicata hepatitei C

0

Bună dimineaţa, doamnelor şi domnilor.

Vă mulţumesc pentru prezenţa la această discuţie despre modalităţile de a creşte gradul de conştientizare cu privire la pericolul reprezentat de hepatita C şi pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei.

Împreună cu Fundaţia Renaşterea, v-am invitat astăzi să aflaţi despre pericolul şi răspândirea hepatitei C în România, precum şi despre resursele la care au acces familiile din România pentru testare.

România are una dintre cele mai mari rate de răspândire a virusului hepatitei C din Europa (3,23%). Deşi din pricina lipsei testării, acest procent reprezintă doar o estimare, 500.000-600.000 de români ar putea fi bolnavi cronici.

Ministerul Sănătăţii a stabilit că gestionarea hepatitei C în România reprezintă o prioritate de sănătate publică. De asemenea, Ministerul a autorizat noile tratamente revoluţionare fără interferon şi le-a înregistrat pe piaţa românească.

Acum, un an mai târziu, mă bucur să aflu că circa 5.000 de pacienţi au început tratamentul inovator pentru hepatita C, cu rezultate într-adevăr extraordinare.

Conform celor mai recente rezultate, de luna trecută, în cazul tuturor celor aproximativ 1.877 de pacienţi care au încheiat tratamentul, rezultatele de depistare a virusului au fost negative. Analizele finale, efectuate la trei luni după încheierea tratamentului au evidenţiat o rată de vindecare de 99,3%. Aceste rezultate sunt extraordinare.

Sunt foarte mândru că cercetările efectuate de câteva companii farmaceutice americane au dus la găsirea unui nou tratament pentru hepatita C. SUA se mândresc cu faptul că cercetările lor în domeniile ştiinţific şi medical permit crearea de tratamente inovatoare care pot schimba vieţi. Oamenii din întreaga lume, inclusiv din România, se pot vindeca acum de această boală, îşi pot relua activităţile zilnice, pot reveni la muncă şi pot trăi mai mult, iar calitatea vieţii lor se îmbunătăţeşte. Rezultatele obţinute în doar un an de la introducerea programului de tratament în România demonstrează impactul pe care aceste terapii inovatoare îl poate avea asupra cetăţenilor.

Veţi avea ocazia să aflaţi de la Fundaţia Renaşterea despre campania naţională de informare pe care o desfăşoară: „STOP Hepatita!” Este una dintre cele mai de succes campanii de sănătate din România.

Vă mulţumesc din nou pentru prezenţa la acest eveniment care ştiu că va fi extrem de instructiv şi productiv. Colaborând, putem cu toţii avea succes în eforturile de a reduce procentul de persoane bolnave şi de a trata hepatita C în România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.