Dincolo de poveștile pe care ni le spunem despre succes – România mea

0

Cristian Șimonca este unul dintre cei mai mișto oameni pe care i-am cunoscut înainte să-i scriu, doar citindu-i blogul. Printre recomandările lui prin care am luat pulsul Bucureștiului, am aflat și despre poveștile oamenilor care fac România locul în care reșesc să văd lucrul bine făcut, integritate, efort susținut pentru cauzele în care cred, deasupra cinismului, neîncrederii și a scurtăturilor către imaginea ideală de succes.

Sunt genul de povești pe care merităm să le auzim mai des, mai ales prin prisma unor persoane care au rupt lanțul de clișee care alcătuiesc orice poveste de succes a românilor. Fiecare a auzit cel puțin o poveste de om descurcăreț. Ei bine, eu nu cred că așa stă treaba, și până să creăm minorități și majorități, ar trebui să căutăm pe Blogul lu’ Otravă secțiunea România mea.

Ca să aflați cine sunt acești oameni, printre ei se află Ana Ularu, Mihail, Horia Tecău, Andreea Esca. Sunt persoane remarcabile prin ceea ce fac și de aceea sunt recunoscute internațional. Când se bucură de un succes, vibrăm la unison și ne simțim poate mai români decât înainte. Însă îi știm doar prin excelență, în privirile noastre sunt imaginea propriilor succese. Mereu m-au pasionat autobiografiile și filemele care prezentau viața unei persoane, acel sine care este independent de renumele pe care și l-a creat. Mereu cred că oamenii ăștia au mai multe lucruri de spus decât acea poveste frumoasă despre cum au muncit ca să ajungă acolo.

Sursa: Blogul lu’ Otravă

Citind interviurile de pe România mea, simțeam că s-au teleportat în sufrageria mea toți oamenii pasionați pe care i-am văzut în piese de teatru, le fredonam melodiile gândindu-mă ce i-a făcut să scrie versul ăla așa și nu altfel, oamenii aceia pe care îi admiram mereu pentru că sunt oameni.

Cele mai bune interviuri au fost cele care spuneau mai mult de o poveste, care mă puneau pe gânduri și să am un aha moment. De la Marius Manole am preluat un sentiment acut de autenticitate pe care trebuie să-l urmez, cât timp mai am, pentru că viața n-o să mă aștepte pe mine să am momente de claritate în care să realizez cât de important este fix momentul ăsta. Andreea Esca devine cu atât mai reală dincolo de ecranul televizorului când vorbește de iubire autentică, nedrămuită, cum este să pornești de la 0 și să nu-ți fie frică de eșec, pentru că și momentele dificile fac parte dintr-un proces de învățare.

Sursa: Blogul lu’ Otravă

Am început să înțeleg viața omului pe a cărui muzică am copilarit când Smiley povestea despre curajul de a fi altfel, despre iubire ca esență a vieții și despre necesitatea simplității pentru a fi cu adevărat fericit. Am învățat despre incertitudinea vieții, despre natura umană, firea paradoxală a actorilor de la românca ajunsă la Hollywood, Ana Ularu. Dincolo de profesie și reușite, tot ce au oamenii ăștia în comun este că iubesc nebunește ceea ce fac.

România mea este fix locul acela în care mi-aș dori să locuiesc, este România pe care cred că și-o dorește orice român, unde suntem oameni înainte de orice.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.