Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Din toată inima pentru România

0

Din toată inima pentru România este un proiect îndrăzneț realizat de Kaufland, în parteneriat cu Școala de Valori. Conceptul care stă la baza acestuia este simplu și inedit, promovând în același timp frumusețea locurilor din România, cât și educația.

Cum așa? Foarte simplu! Kaufland invită oamenii să își acorde 1 minut din timpul lor liber, să intre pe site-ul www.dintoatainimapentruromania.ro și să încarce cea mai frumoasă fotografie a lor cu un loc din România, arătând pentru ce le bate inima. Un apus la mare cu prietenii, un loc liniștit pentru relaxare, casa bunicilor, animalul de companie, cafeaua de dimineață sau înghețata preferată, orice amintire frumoasă este bine-venită. După încărcarea fotografiei, un spot de câteva secunde va fi creat cu aceasta, spot ce poate fi distribuit prietenilor și familiei. Apoi, pentru fiecare spot creat, Kaufland va dona 5 lei pentru un program educațional creat de Școala de Valori, program denumit “Excepționalii”, ce se adresează tinerilor care îndrăznesc să viseze să schimbe viitorul.

Exceptionalii-z1-web-027

“Excepționalii” este un proiect care inspiră prin oameni-model, adresându-se tinerilor cu rezultate foarte bune pentru a pune bazele comunității liderilor de mâine. Grupul țintă este desigur, unul excepțional, participanții fiind olimpici, lideri de opinie sau pasionați de diferite domenii cum ar fi: antreprenoriat, economie și finanțe, artă, voluntariat, IT, robotică sau educație. Programul este foarte bine structurat și presupune câteva zile de cercetare asupra pasiunilor, ideilor și aspirațiilor adolescenților, o conferință de 4 zile, ateliere, întalniri interactive, persoane publice și specialiști ca invitați, iar pentru final, un proiect cu impact în comunitate, gândit și implementant chiar de Excepționali. Prima ediție s-a încheiat cu crearea platformei vremsafim.ro, ce găzduiește peste 100 de interviuri ale unor oameni de succes.

Dacă nu ești sigur că ai o fotografie potrivită sau nu ai încredere în aptitudinile tale de fotograf, poți accesa oricând galeria de spoturi create deja de cei peste 2300 de oameni minunați ce au avut curajul să arate pentru ce le bate inima.

scoaladevalori

Haideți să promovăm împreună o țară frumoasă cu copii excepționali! Din toată inima pentru România, din toată inima pentru Școala de Valori!

Despre autor

avatar

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală apărută în 2009 ca urmare a unei idei îndrăznețe a mai multor tineri întreprinzători. În toate ”viitorurile posibile”, vor avea succes aceia care își explorează potențialul și învață să se auto-depășească, colaborează cu celelalte generații și caută activ oportunități astfel încât să contribuie la transformarea societății, oferind bunăstare generațiilor prezente și viitoare. Misiunea Școlii de Valori este aceea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți, fiind singura asociație din România care implementează în programele sale educația centrată pe valori. Acest model educațional implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalității, implicare civică și well-being. Școala de Valori dezvoltă patru programe educaționale naționale: Adoptă un Liceu, Excepționalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare adolescenților, tinerilor și profesorilor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.