Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Din septembrie se lansează prima librărie “discount concept”, www.cumparaocarte.ro

0

Din septembrie se lansează prima librărie “discount concept”

www.cumparaocarte.ro – librăria în care intri în fiecare zi 

Din septembrie, pasionaţii de lectură pot cumpăra în  fiecare zi o carte cu reduceri între 40 şi 50%. Oferta le este pusă la dispoziţie de către noua librărie online www.cumparaocarte.ro , unde iubitorii de lectură vor găsi în fiecare zi oferte din peste 25 de domenii.

« Cititorii se îndreaptă din ce în ce mai mult către online, inclusiv cînd vine vorba despre achiziţia de cărti. Datorită caracteristicilor şi beneficiilor intrinsece ale mediului, e-tail-ul este mult mai capabil să stimuleze, prin reduceri şi promoţii, consumul de carte. În prezent, vanzările online de carte ajung la 10% din valoarea pieţei şi mizăm pe o creştere de cel puţin 30 procente în următorii 2 ani», consideră Flaviu Pastor, co-fondator al librăriei www.cumparaocarte.ro .

Conceptul care stă la baza www.cumparaocarte.ro este acela de a încuraja cititorii să viziteze zilnic librăria, pentru a beneficia de oferta specială de preţ la care poate fi cumpărată cartea zilei.

«Un titlu va fi disponibil la vânzare o singură zi, cu reduceri între 40 si 50%, astfel încât să nu mai existe constrângerea de buget  dacă ai cărţi preferate pe care vrei să le cumperi, însă preţul te-a împiedicat să o faci. Este o ofertă adresată în primul rând cititorilor pasionaţi, dar care poate lărgi accesul la carte în general» explică Flaviu Pastor.

«Legat de impactul noii librarii online, estimăm un volum de aproximativ 100.000 de exemplare vândute în primul an de funcţionare, în functie de sezonalitate şi selecţie de titluri», consideră Mihai Dascălu, co-fondator al librăriei. «Climatul economic curent este de aşa natură încât adaptarea modelelor de business – în on-line sau retail-ul clasic de carte – este foarte importantă, creşterea fiind posibilă prin metode inovative de a stimula cititorii să cumpere. Credem că proiectul CumpărăoCarte.ro va susţine în bună măsură strategiile de vânzare ale editurilor partenere din România, precum şi volumele de carte într-o piaţă uşor amorţită.»

Pe lângă vânzările generale, www.cumparaocarte.ro va pune la dispoziţia iubitorilor de carte volume şi pachete tematice. Astfel, perioada 24-28 septembrie este săptămâna « România de Ieri », şi include titluri precum :

– Bucureştiul interbelic – Calea Victorie : preţ de vânzare 29,8 lei (reducere 50%)

– România interbelică : preţ de vânzare 29,8 lei (reducere 50%)

– România Regelui Carol I : preţ de vânzare 37,5 lei (reducere 50%)

Tot în săptămâna 24-28 septembrie, cititorii pot achiziţiona de pe www.cumparaocarte.ro pachete speciale:

–          Basmele românilor (10 volume): preţ de vânzare 81,95 lei (reducere 45%)

–          Pachet Regal: preţ de vânzare 55 lei (reducere 45%)

–          Pachet Sarcină: preţ de vânzare 29,75 lei (reducere 50%)

Pentru specialişti şi pasionaţii de psihologie, titlul săptămânii este celebra « Carte rosie » a lui C.G. JUNG, care poate fi achiziţionată la cel mai bun preţ de pe piaţa din România.

Despre www.cumparaocarte.ro

Prima librărie din România « discount concept », www.cumparaocarte.ro s-a lansat în septembrie 2012, cu scopul de a facilita şi extinde accesul la carte, printr-o politică prietenoasă de preţuri.

Ca initiativă antreprenorială, www.cumparaocarte.ro este rezultatul studierii evoluţiei pieţei de carte din România din ultimii 8 ani.

Proiectul aparţine unei echipe de tineri antreprenori, Flaviu Pastor şi Mihai Dascălu, fondatori ai librăriei online.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.