Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezbatere despre poluarea aerului organizată de Comisia pentru Mediu

0

Comisia pentru Mediu din Senat și Comisia pentru Sănătate din Camera Deputaților, în parteneriat cu Asociația Observatorul Român de Sănătate, organizează miercuri, 6 iunie, dezbaterea cu tema “Cum scoatem România din ‘blocul toxic’ al țărilor UE cu probleme majore cauzate de poluarea aerului?”.

România este una dintre cele șase țări din UE care au fost trimise în fața Curții de Justiție a UE de către Comisia Europeană pentru nerespectarea valorilor-limită pentru calitatea aerului. Limita pentru particulele în suspensie din aer a fost depășită în mod constant în România, motiv pentru care e în pericol să plătească penalități de mii de euro pe zi.

Comisarul european pentru mediu, Karmenu Vella, a declarat că 23.000 de decese premature sunt cauzate de poluare, iar peste 1.800 doar din cauza poluării cu dioxid de azot. În acest context, dezbaterea comună despre mediu și sănătate este necesară. Printre teme care vor fi discutate se numără: timbrul de mediu, infrastructurea pentru autovehiculele electrice sau interzicerea mașinilor sub Euro 4.

Dezbaterea va fi moderată de senatorul Allen Coliban, președintele Comisiei pentru Mediu, și de către deputatul Tudor Pop, președintele Comisiei pentru Sănătate. Evenimentul va avea loc miercuri, 6 iunie, începând cu ora 14, în sala Avram Iancu, intrarea A1 – Calea 13 Septembrie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.