Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezbatere despre corupție și metodele de a o combate cu prilejul lansării în limba română a cărții „În căutarea bunei guvernări. Cum au scăpat alte țări de corupție?”

0

Cu prilejul lansării în limba română a cărții „În căutarea bunei guvernări. Cum au scăpat alte țări de corupție?”, semnată de Alina Mungiu-Pippidi, Frontline Club Bucharest, Societatea Academică din România, Centrul Ceh și Editura Polirom vă invită marți, 24 octombrie, ora 19:00, la o dezbatere despre corupție și metodele de a o combate.

Vor lua parte Mihai Goțiu, senator USR, Emilia Șercan, jurnalist de investigații și, desigur, autoarea volumului. Alina Mungiu-Pippidi a analizat două sute de țări contemporane, un mare număr de studii de caz istorice și șapte țări care au evoluat la bună guvernare în timpurile noastre (Estonia, Georgia, Chile, Uruguay, Botswana, Taiwan si Coreea de Sud) pentru a răspunde la două întrebări:
– De ce unele societăți reușesc să controleze corupția astfel ca aceasta să fie doar o excepție, pe când altele societăți ramân sistematic corupte?
– Cine a reușit să evolueze de la o societate coruptă sistematic la una normală, și cum poate fi emulat acest exemplu?

Cartea, a cărei versiune originală a apărut la Cambridge University Press în 2015, analizează evoluția societății omenești până la punctul în care integritatea devine regula și corupția devine excepția în gestionarea afacerilor publice și alocarea resurselor publice.

Dezbaterea va începe de la ora 19:00 și va avea loc la Centrul Ceh, str. Ion Ghica 11, București.

Invitația oficială poate fi văzută aici
<http://www.romaniacurata.ro/wp-content/uploads/2017/10/Invitatie_lansare-carte_24.10.2017_Centrul-Ceh.pdf>

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.