Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SCRISOARE DESCHISA: Despre respectul pentru femei

0

 autor scrisoare deschisa: AVON

Scrisoare deschisă: Cazul Alexandra Stan în presă

avonLansăm această scrisoare către media și opinia publică privind violența asupra femeilor pentru a susține cauza noastră și a milioanelor de femei.

Astăzi prin prezentarea cazului de violență domestică în care este implicată artista româncă Alexandra Stan vrem să readucem în discuție scopul principal pe care îl au media și companiile implicate în astfel de cauze, acela de  a sprijini și informa victimele și publicul larg prin suport și informații concrete.

Povestea Alexandrei Stan, așa cum ne este prezentată, poate fi povestea oricărei femei din România. Cazul vedetei scoate în evidență o problemă cu care multe dintre românce se confruntă- violența domestică. Statistici exacte despre fenomen nu există, dar se consideră că 1 din 3 femei este abuzată de-a lungul vieții și peste 75% dintre cazuri nu sunt raportate.

O încurajăm pe Alexandra să fie un exemplu pentru miile de femei care trăiesc zilnic sub teroare și amenințări. O încurajăm să le dovedească acestora că primul ajutor ți-l oferi singură prin decizia de a lua măsuri pentru siguranța și integritatea ta și apoi împotriva agresorului.

Într-o astfel de situație încurajăm jurnaliștii și opinia publică să promoveze posibilitățile pe care victima le are la dispozite, măsurile și acțiunile legale care pot fi urmate. Stă în puterea fiecăruia să ajute victimele violenței domestice, să le înțelegă comportamentul și temerile.

Campania Respectului inițiată de Avon în urmă cu 5 ani are ca scop luptă împotriva violenței domestice,  încurajând femeile să rupă lanțul violenței domestice, să ia măsuri pentru protecția lor și a copiilor, să fie un exemplu de curaj și respect de sine.  Pe site-ul www.avoncampaniisociale.ro am pus la dispoziție lista centrelor de adăpost din România (unde pot solicita adăpost și/sau consiliere juridică) precum și pașii pe care o femeie trebuie să îi urmeze pentru construcția unui plan de siguranță sau obținerea unui ordin de protecție.

Rolul nostru, al publicului larg, nu este cel al judecătorului, ci al suporterului. Nu judecăm relațiile dintre victimă și agresor, nici  comportamentul schimbător al victimei ci susținem dreptul femeilor de a fi respectate. Fiecare femeie merită să fie respectată, indiferent de educație, venit sau statut social.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.