Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre provocarile tinerilor si leadership in Romania

0

La doar 24 de ani, Adelina Maria şi-a pus amprenta asupra viitorului a sute de tineri români şi a creat, prin activităţile sale, noi generaţii de lideri pentru România. Este directorul programului LEADERS School şi Secretar General al Fundaţiei LEADERS, iar prin activitatea sa a reuşit să schimbe sute de vieţi. Ar fi putut să aleagă o carieră de succes într-o companie sau să pornească la drum pe cont propriu, însă schimbarea pe care reuşeşte să o aducă zi de zi o motivează să meargă mai departe pe drumul ales.

Adelina te impresionează prin pasiunea pe care o pune în lucrurile pe care le face, prin emoţia pe care o transmite atunci când vorbeşte despre proiectele sale şi rezultatele pe care le-a avut de-a lungul timpului. Stăm de vorbă cu Adelina despre leadership şi performanţă, despre rezultate şi progres.

De vorba cu Adelina Maria despre pasiune, viziune, si leadership 

RomaniaPozitiva: De ce o şcoală de leadership?

Oamenii au nevoie de cineva care să le dea o direcţie. Dacă nu le-o dăm noi, atunci cu siguranţă se vor găsi alţii care să o facă. Având în vedere ceea ce se întâmplă în ultima vreme în România, cred că a venit timpul schimbării. Tinerii români sunt extraordinari şi este nevoie de o cumulare de forţe pentru ca reflectorul să fie pus de această dată pe aceia care merită cu adevărat. Suntem cu toţii conştienţi de lacunele sistemului şi avem nevoie de lideri responsabili pentru România. Acestea au fost principalele convingeri care ne-au motivat să plecăm la drum în urmă cu 5 ani. Ne-am propus să rezistăm tentaţiei de a importa lideri şi să arătăm tinerei generaţii că există exemple de urmat şi acasă, că România poate fi locul în care cele mai îndrăzneţe viziuni pot fi atinse.

RomaniaPozitiva: Care sunt principalele provocări ale tinerilor din România?

Să aibă încredere în ei, în România şi în puterea schimbării de jos în sus. Dacă depăşesc cu brio aceste provocări atunci vom fi mult mai aproape de ceea ce ne dorim. În plus, este nevoie de muncă susţinută, fără a arde etape, de perseverenţă, şi de multă multă pasiune pentru ceea ce fac. Chiar dacă eşti şef de stat, manager de multinaţională, funcţionar public sau fermier, responsabilitatea şi pasiunea trebuie să stea la baza activităţilor întreprinse.

RomaniaPozitiva: Cine este Fundaţia LEADERS?

O mână de oameni buni şi nebuni care se încăpăţânează să vadă în România valori, idealuri şi leadership autentic.

RomaniaPozitiva: Care sunt rezultatele pe care doriţi să le înregistraţi la finalul programului?

Suntem, spun mulţi, „bolnavicios” de optimişti, aşa că nu vedem finalul LEADERS School. Sunt 5 ani, iar vara aceastala LEADERS School10 încheiem o primă etapă pe care o marcăm făcând cunoscute poveştile de campioni în leadership ale absolvenţilor noştri: tineri remarcabili care fac diferenţa în România, nişte lideri altfel care vor o Românie pozitivă, aşa cum o spune şi numele vostru. Continuitatea pe care LEADERS School o oferă prin intermediul sesiunilor de mentorat a fost gândită tocmai pentru a nu lăsa procesul de învăţare neîncheiat şi pentru a-i ajuta pe aceşti tineri să ajungă la urmatorul nivel de leadership.

RomaniaPozitiva: Un vis despre România…

O Românie cu oameni fericiţi! Şi să nu uităm ce spunea Walt Disney: If you can dream it, you can do it!

Multumim!

Interviurile RomaniaPozitiva, iulie 2012

 ——————————————————————————————————————————————-

Leadership în acţiune: simulări de business inedite la ediţia de colecţie LEADERS School

Se întâmplă şi în România! De 5 ani, peste 270 de tineri români şi-au pus în practică abilităţile antreprenoriale şi de leadership prin intermediul unor simulări de business inedite, unice la nivel naţional. Sub directa îndrumare a unora dintre cei mai apreciaţi antreprenori din România, participanţii LEADERS School au avut ocazia de a dezvolta pentru o zi propriul business şi de a înfrunta provocările reale pe care acesta le presupune.

Simulările de business au oferit participanţilor provocări menite să contribuie la transformarea acestora în lideri de succes. De-a lungul timpului, viitorii lideri au muls văcuţe şi au creat un nou brand de lapte, au produs şi comercializat mici, turtă dulce sau primul card turistic al Braşovului, şi-au asumat rolul de fermieri sau manageri ai unei băcănii şi au oferit braşovenilor piese de teatru originale sau plimbări în caleaşcă.

Până în prezent, fiecare ediţie a programului a adus o nouă provocare.

 

Ediţia cu numărul 10 LEADERS School aduce însă o premieră în istoria programului: simularea de business se va repeta la alegerea publicului care poate vota online la www.leaders.ro/programe/leaders-school/simulari-de-afaceri/. Cea de a zecea generaţie de campioni în leadership va răspunde provocării simulării de business cea mai apreciată de public, aceasta rămânând ca şi până acum o surpriză până la final.

Şi de această dată acţiunile participanţilor se vor desfăşura sub atenta îndrumare a unuia dintre cei mai apreciaţi antreprenori români: Dragoş Anastasiu, Fondator Eurolines România şi Preşedinte TUI Travel Center. La origine medic, Dragoş Anastasiu conduce în prezent un grup de 14 firme cu aproximativ 570 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 15 milioane de euro. Acesta va oferi participanţilor suportul său pe toată durată simulării de business, va monitoriza întreaga activitate şi va oferi la final feedback şi recomandări personale.

„De fiecare dată plec de la LEADERS School încărcat cu energia tinerilor antreprenori. Salut această iniţiativă deoarece avem nevoie de antreprenori şi trebuie să găsim soluţii pentru ca tinerii să rămână în România” a declarat Dragoş Anastasiu.

Simularea de business pune participanţii în situaţii inedite, provocându-i să iasă din zona de confort şi să găsească soluţii inovative la problemele reale pe care le confruntă liderii în viaţa lor de zi cu zi. Astfel, aceştia pun în aplicare noţiuni de leadership personal şi al echipei şi învaţă cum să rezolve probleme de comunicare şi coordonare. De la producţia efectivă la partea de marketing, vânzare şi relaţia cu clienţii, participanţii au reuşit de-a lungul celor nouă ediţii LEADERS School să construiască afaceri profitabile într-o singură zi şi să demonstreze astfel abilităţile şi competenţele acumulate.

LEADERS School este mai mult decât o şcoală de leadership, oferind participanţilor nu doar bazele teoretice necesare pentru a deveni viitorii lideri ai României, ci şi exemple reale de succes, ateliere practice de leadership şi o simulare de business care aduce oportunitatea de a conduce propria afacere pentru o zi sub îndrumarea unor antreprenori consacraţi din România.

Cea de a zecea ediţie LEADERS School are loc în perioada 5-11 august la Hotel Orizontdin Predeal. Tinerii care sunt pregătiţi să răspundă provocărilor pregătite pentru ei de echipa LEADERS se pot înscrie pe site-ului programului www.leadersschool.ro. LEADERS School înseamnă inspiraţie, exemple de succes şi leadership în acţiune, iar paşii absolvenţilor vor fi ghidaţi ulterior până la vârsta de 25 de ani prin sesiuni de mentoring gratuite ce asigură formarea continuă şi dezvoltarea lor ca viitori lideri ai României!

Despre Fundaţia LEADERS

Fundaţia LEADERS contribuie la transformarea modernă a României prin dezvoltarea unor lideri responsabili şi a unei mentalităţi implicate către orientare şi acţiune. Programele LEADERS sunt adaptate tuturor celor care doresc să îşi dezvolte abilităţile de leadership, indiferent de vârstă sau nivelul de experienţă, sunt inovative ca metodologie şi tematică, sunt flexibile, incluzând şi module în interval de timp scurt şi sesiuni de durată mai lungă. Printre iniţiativele fundaţiei LEADERS se numără Leadership AutenticLEADERS EducationLEADERS School şi LEADERS Academy.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.