Despre povestea RomaniaPozitiva intr-un interviu publicat pe site-ul Autentici.ro

0

Suntem bucurosi sa iti prezentam povestea RomaniaPozitiva intr-un interviu publicat pe site-ul Autentici.ro 

Sursa: aici.

1. Spuneti-ne mai multe despre voi și ideea proiectului online RomaniaPozitiva.

“Un rând de haine, piciorul unui pod pe post de acoperiș formau realitatea unui sofer de ricsă din Mumbai. O realitate care nu îl impiedica să zâmbească și să aibă încredere în viitorul lui. Steagul indian atașat vehicului cu trei roți flutura în aerul cald al orașului sfidând ceea ce mentalitatea mea „occidentală” percepea ca fiind viață grea. (Florin Ghindă, autor RomaniaPozitiva)

Sunt trainer. Şi consultant. Sunt şi voluntar uneori. Sunt ardelean, dar am învăţat despre spiritul liber în Timişoara. Acum mă bucur de Bucureşti!

Ideea RomaniaPozitiva a apărut într-o zi cu soare undeva pe malul colorat al golfului Mumbai. Erau vremurile lui 2006 cu multe inundații tumultuoase în România și cu și mai multe personaje de carton în viața publică mioritică. Nu foarte diferit de vremurile lui 2012…

Am descoperit cu suprindere că într-o țară ca India, măcinată de probleme și cu crize de toate felurile, oamenii pot zâmbi și pot avea încredere în viitorul lor. În contrast cu lumea asiatică, se pare că noi nu prea știm să vedem jumătatea plină a paharului, iar “valea plângerii” pare că s-a inventat în România…

Știam că totuși ca avem  o mulțimea de avantaje, avem oameni, idei, proiecte și locuri de Bine despre România, și mai știam că nu sunt singurul care dorește să vadă această parte pozitivă a realității.

Așadar, RomaniaPozitiva a fost gândit și lansat în 2006 ca un spațiu virtual pentru o altfel de imagine despre România cât se poate de reală, dar pozitivă. De Bine despre România.

Am văzut că energia pozitivă poate să clădească încredere. Cred în puterea energiei pozitive şi în compasiune. Cred că putem să facem lucruri bune în România. Doar să dorim să vedem potențialul.

Binele şi frumosul se află peste tot în jurul nostru, dar din păcate de multe ori lăsăm prejudecăţile să le pună într-un con de umbră, privind doar partea întunecată a vieţii. RomaniaPozitivă a devenit pentru mine un prieten de călătorie în descoperirea lucrurilor bune şi a oamenilor binevoitori, care nu au uitat să spere, să lupte. Pentru că ei există, şi nu sunt puţini. RomaniaPozitivă mă încurajează să deschid ochii şi sufletul şi să văd că realitatea romanească nu e doar albă sau  neagră, ci poate avea orice nuanţă vrem, pentru că noi suntem cei care o colorăm, cu faptele noastre bune, cu zâmbetele şi cu micile bucurii zilnice” (Andra Calenic, autor RomaniaPozitiva)

2. Care este principalul obiectiv și câți oameni sunteți implicați în acest proiect?

RomaniaPozitiva.ro este o platformă online de informații pozitive de Bine despre România. Ne dorim să fie un loc în care să aflăm despre ce se întâmplă pozitiv cu și despre țara în care trăim. De la cultură și educație, la sport, administrație sau economie, RomaniaPozitiva este un spațiu virtual cu știri, articole de opinie, interviuri și fotografie.

Echipa proiectului este foarte diversă. Suntem un fel de “nucleu dur” format din 3 persoane, la care se adaugă o listă de peste 10 autori, persoane fizice sau organizații partenere printre care amintim Viitor Plus, Let’s Do It, Romania! Fundatia Calea Victoriei, roPot.

Continuarea povestii pe site-ul Autentici.ro.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează