Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre povestea RomaniaPozitiva intr-un interviu publicat pe site-ul Autentici.ro

0

Suntem bucurosi sa iti prezentam povestea RomaniaPozitiva intr-un interviu publicat pe site-ul Autentici.ro 

Sursa: aici.

1. Spuneti-ne mai multe despre voi și ideea proiectului online RomaniaPozitiva.

“Un rând de haine, piciorul unui pod pe post de acoperiș formau realitatea unui sofer de ricsă din Mumbai. O realitate care nu îl impiedica să zâmbească și să aibă încredere în viitorul lui. Steagul indian atașat vehicului cu trei roți flutura în aerul cald al orașului sfidând ceea ce mentalitatea mea „occidentală” percepea ca fiind viață grea. (Florin Ghindă, autor RomaniaPozitiva)

Sunt trainer. Şi consultant. Sunt şi voluntar uneori. Sunt ardelean, dar am învăţat despre spiritul liber în Timişoara. Acum mă bucur de Bucureşti!

Ideea RomaniaPozitiva a apărut într-o zi cu soare undeva pe malul colorat al golfului Mumbai. Erau vremurile lui 2006 cu multe inundații tumultuoase în România și cu și mai multe personaje de carton în viața publică mioritică. Nu foarte diferit de vremurile lui 2012…

Am descoperit cu suprindere că într-o țară ca India, măcinată de probleme și cu crize de toate felurile, oamenii pot zâmbi și pot avea încredere în viitorul lor. În contrast cu lumea asiatică, se pare că noi nu prea știm să vedem jumătatea plină a paharului, iar “valea plângerii” pare că s-a inventat în România…

Știam că totuși ca avem  o mulțimea de avantaje, avem oameni, idei, proiecte și locuri de Bine despre România, și mai știam că nu sunt singurul care dorește să vadă această parte pozitivă a realității.

Așadar, RomaniaPozitiva a fost gândit și lansat în 2006 ca un spațiu virtual pentru o altfel de imagine despre România cât se poate de reală, dar pozitivă. De Bine despre România.

Am văzut că energia pozitivă poate să clădească încredere. Cred în puterea energiei pozitive şi în compasiune. Cred că putem să facem lucruri bune în România. Doar să dorim să vedem potențialul.

Binele şi frumosul se află peste tot în jurul nostru, dar din păcate de multe ori lăsăm prejudecăţile să le pună într-un con de umbră, privind doar partea întunecată a vieţii. RomaniaPozitivă a devenit pentru mine un prieten de călătorie în descoperirea lucrurilor bune şi a oamenilor binevoitori, care nu au uitat să spere, să lupte. Pentru că ei există, şi nu sunt puţini. RomaniaPozitivă mă încurajează să deschid ochii şi sufletul şi să văd că realitatea romanească nu e doar albă sau  neagră, ci poate avea orice nuanţă vrem, pentru că noi suntem cei care o colorăm, cu faptele noastre bune, cu zâmbetele şi cu micile bucurii zilnice” (Andra Calenic, autor RomaniaPozitiva)

2. Care este principalul obiectiv și câți oameni sunteți implicați în acest proiect?

RomaniaPozitiva.ro este o platformă online de informații pozitive de Bine despre România. Ne dorim să fie un loc în care să aflăm despre ce se întâmplă pozitiv cu și despre țara în care trăim. De la cultură și educație, la sport, administrație sau economie, RomaniaPozitiva este un spațiu virtual cu știri, articole de opinie, interviuri și fotografie.

Echipa proiectului este foarte diversă. Suntem un fel de “nucleu dur” format din 3 persoane, la care se adaugă o listă de peste 10 autori, persoane fizice sau organizații partenere printre care amintim Viitor Plus, Let’s Do It, Romania! Fundatia Calea Victoriei, roPot.

Continuarea povestii pe site-ul Autentici.ro.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.