Despre integritate si buna guvernare, www.guvernmaibun.ro

1

Am găsit de curând un website interesant de citit, în special de cei interesaţi de domeniul administraţiei publice. Site-ul este www.guvernmaibun.ro şi este o iniţiativă a 22 de organizatii neguvernamentale. În continuare prezentăm o parte din mesajul de lansare al acestui site.

guvernmaibun„Din pacate nu vom guverna niciodata ! Suntem  22 de organizatii neguvernamentale care dorim mai multa integritate, transparenta si responsabilitate in Romania. Pentru a ne cunoaste, va invitam sa accesati www.guvernmaibun.ro Apoi, va invitam pe acelasi site sa va spuneti povestile sau parerile despre schimbarea directorilor de servicii deconcentrate, in sectiunea Atitudini <<Comenteaza subiectele zilei>> Dupa aceea, va invatam sa evaluati ce a facut Agentia Nationala de Integritate in 2009, in sectiunea Atitudini <<Puncte de vedere>> In final, va invitam sa va faceti haz de necaz urmarind filmele din sectiunea Actiuni  <<Grupuri de Integritate Locala>>. Recomandarea nostra: GIL Targu-Neamt si GIL Adjud.”

De pe site extragem şi câteva informaţii utile despre obiectivele şi misiunea acestui demers.

Misiune
„Misiunea Retelei este sa promoveze principiile si standardele bunei guvernari in Romania si Uniunea Europeana, ca pe o conditie esentiala a legitimitatii, corectitudinii si eficientei deciziilor politice si administrative.

Obiective
a. promovarea dezbaterilor publice si a consultarii in procesul de luare a deciziilor;

b. dezvoltarea proiectelor de monitorizare si incurajare a integritatii in institutiile publice din Romania si Uniunea Europeana;

c. dezvoltarea proiectelor de monitorizare si incurajare a transparentei si integritatii in relatia dintre institutiile publice si mediul privat din România si Uniunea Europeana;

d. identificarea modului in care autoritatile publice respecta principiile bunei guvernari;

e. promovarea solutiilor de imbunatatire a politicilor publice si a serviciilor publice;

f. informarea cetatenilor si ONG-urilor despre problemele publice si politicile publice;

g. dezvoltarea parteneriatului.”
Navigare plăcută pentru un guvern mai bun!

RomaniaPozitiva, octombrie 2009

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.