Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre integritate si buna guvernare, www.guvernmaibun.ro

1

Am găsit de curând un website interesant de citit, în special de cei interesaţi de domeniul administraţiei publice. Site-ul este www.guvernmaibun.ro şi este o iniţiativă a 22 de organizatii neguvernamentale. În continuare prezentăm o parte din mesajul de lansare al acestui site.

guvernmaibun„Din pacate nu vom guverna niciodata ! Suntem  22 de organizatii neguvernamentale care dorim mai multa integritate, transparenta si responsabilitate in Romania. Pentru a ne cunoaste, va invitam sa accesati www.guvernmaibun.ro Apoi, va invitam pe acelasi site sa va spuneti povestile sau parerile despre schimbarea directorilor de servicii deconcentrate, in sectiunea Atitudini <<Comenteaza subiectele zilei>> Dupa aceea, va invatam sa evaluati ce a facut Agentia Nationala de Integritate in 2009, in sectiunea Atitudini <<Puncte de vedere>> In final, va invitam sa va faceti haz de necaz urmarind filmele din sectiunea Actiuni  <<Grupuri de Integritate Locala>>. Recomandarea nostra: GIL Targu-Neamt si GIL Adjud.”

De pe site extragem şi câteva informaţii utile despre obiectivele şi misiunea acestui demers.

Misiune
„Misiunea Retelei este sa promoveze principiile si standardele bunei guvernari in Romania si Uniunea Europeana, ca pe o conditie esentiala a legitimitatii, corectitudinii si eficientei deciziilor politice si administrative.

Obiective
a. promovarea dezbaterilor publice si a consultarii in procesul de luare a deciziilor;

b. dezvoltarea proiectelor de monitorizare si incurajare a integritatii in institutiile publice din Romania si Uniunea Europeana;

c. dezvoltarea proiectelor de monitorizare si incurajare a transparentei si integritatii in relatia dintre institutiile publice si mediul privat din România si Uniunea Europeana;

d. identificarea modului in care autoritatile publice respecta principiile bunei guvernari;

e. promovarea solutiilor de imbunatatire a politicilor publice si a serviciilor publice;

f. informarea cetatenilor si ONG-urilor despre problemele publice si politicile publice;

g. dezvoltarea parteneriatului.”
Navigare plăcută pentru un guvern mai bun!

RomaniaPozitiva, octombrie 2009

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.