Despre educaţie, fără graniţe

0

Îţi propunem un joc. Dacă ai fi ambasadorul unui colţ de lume, care ar fi acela? Ce ar spune el despre tine şi ce ai povesti celorlalţi despre el? Cum i-ai face pe ceilalţi să-ţi descopere lumea, timp de o zi?

Jocul se întâmplă de doi ani la World Wide Weekend, un eveniment pe care GROW îl desfăşoară în 14 oraşe dinţară. GROW este un program educaţional pe termen lung creat pentru dezvoltarea elevilor din România într-un cadru internaţional, organizat de Şcoala de Valori şi AIESEC România.

După ce au interacţionat cu traineri de pe toate continentele timp de 6 săptămâni, participanţii au ocazia să le spună povestea recompunând cultura din care vin. Exerciţiul lor de imaginaţie, de organizare şi lucru in echipă e un mod non-formal de a învăţa despre ei inşişi, despre deschidere culturală şi despre cum pot fi buni ambasadori pentru ţara lor.

În aprilie 2012, evenimentul a adunat sute de participanţi din întreagaţarăşi 42 de traineri internaţionali, fiecare implicat în prezentarea unei culturi. Totul – de la organizarea standurilor, până la costume şi specialităţi culinare – a fost conceput de liceeni între 15 şi 19 ani. Urmăreşte clipul evenimentului, să vezi cum au dat viaţă ideilor lor.

Între 2 iunie şi 6 august 2012, are loc o nouă ediţie GROW, adresată elevilor de clasa a XI-a şi a XII-a. Pentru cei interesaţi să aplice, sesiunea de înscriere este deschisă până pe 25 mai.

Încă din 2011, programul a însemnat 3700 de elevi participanţi, 170 de traineri internaţionali, 15 oraşe, 2 premii naţionale şi altele 2 internaţionale.

Puteţi afla mai multe despre GROW şi proiectele sale pe Facebook si Vimeo.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează