Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre cum am inceput sa schimbam Romania impreuna

0

TaraluiAndrei.ro: despre cum am inceput sa schimbam Romania impreuna

  • In ultimul an, Petrom a finantat cu 115.000 de euro 23 de initiative care vin in sprijinul comunitatilor locale in cadrul concursului lunar de proiecte;
  • Cele doua plantari din „Tara lui Andrei” au inverzit Romania cu 46.000 de copaci;
  • In ultimii doi ani, peste 11.500 de elevi au invatat in „Scoala lui Andrei” ce inseamna respectul fata de mediu si au gasit 430 de solutii la problemele din comunitatile lor;
  • Peste 2.000 de romani s-au implicat ca voluntari in cadrul programului;
  • TaraluiAndrei.ro este o platforma de implicare in comunitate prin care Petrom incurajeaza si sprijina spiritul civic si contribuie la protectia mediului inconjurator.

Bucuresti, 3 februarie 2011In octombrie 2009, Petrom a lansat „TaraluiAndrei.ro”, un program de implicare in comunitate pentru toti cei care vor sa transforme Romania intr-un loc mai bun.

„Orasul tau” si „Orasul Petrom” sunt doua sectiuni dedicate celor care vor sa ia atitudine pentru a rezolva problemele din jurul lor. Toti cetatenii pot inscrie lunar proiecte care sa raspunda nevoilor comunitatii. Cea mai votata initiativa castiga o finantare de 5.000 de euro din partea Petrom, bani alocati pentru implementarea proiectului propus. Daca „Orasul Petrom” incurajeaza implicarea civica a angajatilor companiei, „Orasul tau” este deschis tuturor cetatenilor Tarii lui Andrei. In 2010, 318 de proiecte au fost inscrise in concurs de tot atatia romani din toata tara. Petrom a finantat cu 115.000 euro 23 de solutii pentru comunitati precum reabilitarea institutiilor de invatamant, implementarea sistemelor de colectare selectiva a deseurilor, ecologizarea sau constructia de spatii verzi, sprijinul persoanelor din categorii sociale defavorizate etc. Aproximativ 400.000 de persoane beneficiaza de toate aceste proiecte.

Pe „TaraluiAndrei.ro”, fiecare gest al cetatenilor rezulta in puncte convertite in copaci virtuali. In fiecare primavara si toamna, Petrom alaturi de voluntarii din Tara lui Andrei transforma toti copacii virtuali in realitate. In 2010, in cadrul celor doua plantari din Tara lui Andrei, am impadurit 9,5 hectare de teren cu 46.000 de puieti pe soseaua de centura a Ploiestiului si pe Dealul Osoiu din Moinesti, doua comunitati care se confrunta cu lipsa de spatii verzi si, respectiv, cu riscul alunecarilor de teren.

Pe langa stimularea initiativei civice, „TaraluiAndrei.ro” inseamna implicare voluntara. Astfel, in ultimul an peste 2.000 de romani s-au implicat in programe de voluntariat in cadrul programului, fie ca a fost vorba de actiuni individuale propuse de cetateni sau ONG-uri sau de actiuni precum cele doua plantari din Tara lui Andrei. Pentru toate aceste realizari, „TaraluiAndrei.ro” este asociat de tinerii din Romania ca cea mai puternica platforma de voluntariat, dupa Greenpeace, conform unui studiu realizat de GFK Romania (martie, 2010, esantion reprezentativ pentru tineri 18-35 ani).

In fiecare primavara, pe „TaraluiAndrei.ro” are loc concursul „Scoala lui Andrei”, o competitie nationala pe teme eco-civice adresata elevilor si profesorilor din toate scolile generale din Romania, dornici sa protejeze mediul si sa se implice activ in comunitatea in care traiesc. In ultimii 2 ani am gazduit peste 11.500 de elevi in „Scoala lui Andrei” care, alaturi de peste 600 de profesori au propus si au inceput sa implementeze 430 de proiecte locale. Petrom a oferit castigatorilor premii in bani in valoare de 59.000 de euro, biciclete, rechizite si becuri economice pentru scolile de pe primele 3 locuri. Prin „Tabara din Tara lui Andrei”, printre primele tabere eco din Romania inceputa inca din 2008, am invatat peste 1.500 de copii sa fie responsabili cu resursele si sa pretuiasca natura.

Incepand cu luna octombrie 2010, Tara lui Andrei aduce cetatenilor in atentie subiecte lunare pe diferite teme, interviuri cu personalitati si invitatii la actiuni ecologice prin intermediul rubricii „Jurnal”.

In 2011, Tara lui Andrei sarbatoreste „Anul European al Voluntariatului” si va desfasura pe toata perioada anului diverse activitati pentru promovarea voluntariatului in Romania.

„Respect pentru Viitor” este un amplu program initiat de Petrom, la inceputul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului inconjurator.

„Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta am ales sa tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.