Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre bine, pur şi simplu, sau cum am primit donaţii 10 scaune de maşină

0

Se dă: schimbarea codului rutier, care prevede folosirea obligatorie a scaunelor de mașină pentru copii, în autovehiculele personale. 

Se cer: 10 scaune de mașină, pentru a fi folosite de beneficiarii Fundației FARA, copii rămași temporar sau permanent fără grija părinților sau cu nevoi speciale, care vin cu microbuzul FARA la centrele noastre de terapie.

autor text Veronica Lăcureanu, Specialist Comunicare unnamed

Numărul mare de scaune și prețul deloc mic nu ne dădea prea mult curaj. Totuși, am decis sa trimitem un mesaj către Univers prin Universul Facebook. Am creat un apel la donații de scaunele pe pagina Fundației și am apelat și la ajutorul Prințesei Urbane care s-a implicat imediat și a postat o rugăminte pe pagina ei. Spre surpinderea noastră, mesajul a început sa fie distribuit și ajunsese pe profilele a peste 300 de oameni de bine, care au înțeles nevoia noastră. Răspunsurile însa nu apareau. Părinții din România, care au asemenea scaune, au copii mici care încă le folosesc, părinții cu copii mai mari nu au utilizat acest tip de accesorii, așa că, era de înțeles întârzierea donațiilor.

scaune_large

Scaunele 1 și 2.

Primul semnal a apărut de la Michael Fachner, un român din Sibiu, stabilit în Germania, care intenționa să vândă scaunele folosite de cei doi copii ai lui, însă a văzut mesajul nostru pe pagina unei prietene și a decis că va face un bine mult mai mare dacă le-ar dona Fundației FARA. Domnul Fachner a fost de două ori generos achitând și costul transportului.

Sacunul 3.

La puțin timp, Andreea Năstase Dinca a răspuns apelului Prințesei Urbane și ne-a donat scaunul copilului ei, pe care voia deja săîl schimbe cu unul de o categorie mai mare. A venit personal la sediul nostru să ni-l aducă, împreună cu o pungă de haine pentru copii, adunate de ea de la prieteni. Scaunul primit a și plecat la Centrul” Sf. Theresa” din Fălticeni și este deja folosit cu succes.

Sacunul 4.

Apoi o fostă colegă a noastră, Mirela Nițu, a adus un scăunel care este utilizat de Gabi, unul dintre juniorii Casei ”Sf. Gabriel”.
Și s-a făcut liniște. Deja credeam că nu mai avem ce aștepta. Până când…

Scaunele 5-10

… pe profilul Prințesei Urbane a apărut un nou mesaj: ”Dacă fac rost de scaune în Anglia, aveți cum să le aduceți în România?” ”Da, gasim soluții!”. Dupa câteva zile, am primit și fotografiile scaunelor. 6 la număr, colorate, bine întreținute, gata să plece spre România. Cinci dintre ele au fost cumparate de la un târg pentru copii de către Mukallita (Mona T.) unde a mers cu fetița ei de trei ani, Giugiuka (Bella), pentru a le alege împreună pe cele mai bune. Junioara donatoare a fost foarte implicată în tot procesul achiziției. Soluția transportului a venit tot de Mona T.

Ne-a sugerat să scriem o solicitare companiilor care asigură legătura între Londra și București, Eastlines și Atlassib. După ce Eastlines ne-a răspuns că ne poate ajuta, cu condiția ca scaunele să fie aduse la sediul companiei (o distanță de aproape 260 km dus-întors), Mukallita a fost contactată direct de reprezentantul în Angllia al companiei Atlassib, Gabi Mitran. Directorul General Atlassib, Daniel Micu a primit solicitarea noastra și l-a rugat pe Gabi Mitan să ne ajute. Și ajutorul a fost vizibil. Domnul Mitran a venit personal după o zi lungă la serviciu, împreună cu familia, să ridice scunele de la expeditor. Alte câteva zile mai târziu, ridicam scuanele de la gara Rahova, sediul Poștei Atlassib din București.

Un scaun a rămas la Casa ”Sf Gabriel”, pentru cel de-al doilea pitic, Paul, care, atunci când a văzut scaunele, a luat unul în brațe cu intenția de a-l înghesui în mașinuța lui de plastic cu care se plimbă prin curte. Respectă cu strictețe noile prevederi ale Codului Rutier.

Celelalte au ajuns sau sunt în drum spre Centrele ”Samuel” din București, ”Emanuel” din Suceava și ”Theresa” din Fălticeni, unde vin copii cu nevoi speciale pentru servicii gratuite de terapie prin artă, logopedie, kinetoterapie, socializare.

La solicitarea Monei T. și a fetiței ei Bella, cel roz este rezervat pentru Andreea, care a fost imaginea campaniei noastre și este una dintre beneficiarele de la Centrul ”Samuel”. Ei îi place culoarea roz și în mod cert va veni cu mai mare drag la recuperare.

Mulțumim tuturor celor care nu au trecut cu vederea apelul nostru: Atlassib, Mukallita Giuiuka’s Mum, Michael Fachner, Andreea Năstase Dinca, Mirela Nițu, Prințesa Urbană și cei peste 300 de oameni de bine care au distribuit apelul nostru. Este mult mai ușor să faci bine când ai atâția prieteni.

Aici găsiți și povestea celor șase scaune din perspectiva donatoarei Mona T.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.