Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Deşeuri ecologice la Cluj?

0

Afacerile verzi încep să prindă contur şi în România! Fie că e vorba de colectarea selectivă a gunoiului, construcţia de centrale eoliene sau de alte tipuri de investiţii, acest domeniu începe să atragă fonduri destul de mari. 30 de milioane de euro ar putea fi investiţia ecologică de la Jucu, lângă Cluj. Citeşte mai jos câteva detalii despre această investiţie, articolul complet fiind în ziarul Adevărul.

„O firmă vrea să investească 30 de milioane de euro într-o centrală unică în România. Centrala ar consuma anual 40.000 de tone de deşeuri precum rumeguş, resturi vegetale, dar şi partea biologică din gunoiul menajer al clujenilor. Obţinerea autorizaţiei de contrucţie pentru centrala energetică este pe ultima sută de metri. Societatea ROMITA Energie Verde aşteaptă săptămâna viitoare autorizaţia de construcţie pentru noua centrală de „cogenerare pe biomase” de la Jucu. Aceasta ar urma să obţină energie electrică şi termică din 40.000 de tone de deşeuri, anual. Pe lângă rumeguş, aici vor fi folosite deşeuri vegetale din agricultură dar şi partea biologică din deşeurile menajere, care se ridică la circa 40% din ce se aruncă la gunoi. Acest lucru va fi posibil la Cluj doar după ce gunoiul va fi procesat selectiv la noua groapă de gunoi.”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.