Deşeuri ecologice la Cluj?

0

Afacerile verzi încep să prindă contur şi în România! Fie că e vorba de colectarea selectivă a gunoiului, construcţia de centrale eoliene sau de alte tipuri de investiţii, acest domeniu începe să atragă fonduri destul de mari. 30 de milioane de euro ar putea fi investiţia ecologică de la Jucu, lângă Cluj. Citeşte mai jos câteva detalii despre această investiţie, articolul complet fiind în ziarul Adevărul.

„O firmă vrea să investească 30 de milioane de euro într-o centrală unică în România. Centrala ar consuma anual 40.000 de tone de deşeuri precum rumeguş, resturi vegetale, dar şi partea biologică din gunoiul menajer al clujenilor. Obţinerea autorizaţiei de contrucţie pentru centrala energetică este pe ultima sută de metri. Societatea ROMITA Energie Verde aşteaptă săptămâna viitoare autorizaţia de construcţie pentru noua centrală de „cogenerare pe biomase” de la Jucu. Aceasta ar urma să obţină energie electrică şi termică din 40.000 de tone de deşeuri, anual. Pe lângă rumeguş, aici vor fi folosite deşeuri vegetale din agricultură dar şi partea biologică din deşeurile menajere, care se ridică la circa 40% din ce se aruncă la gunoi. Acest lucru va fi posibil la Cluj doar după ce gunoiul va fi procesat selectiv la noua groapă de gunoi.”

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează