Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Descoperă Rowmania”, evenimentul conceput de Ivan Patzaikin, ajunge din nou la Alba Iulia în weekendul 25-26 iulie

0

Descoperă Rowmania, o competiţie de vâslit în canotci de 10+1, va trece, pentru al treilea an consecutiv, și prin orașul Alba Iulia. Pe 25 și 26 iulie, Ivan Patzaichin le va fi alături participanților la concursul de vâslit, care are drept obiectiv promovarea patrimoniului național al României, dar și a mișcării în aer liber, cu particularitate pe municipiul Alba Iulia.

Alba Iulia Rowmania 1
De data aceasta, concursul din Alba Iulia se va desfășura sub forma unui festival, pe o durată de două zile, și va include, pe lângă competiția de vâslit în canotci de 10+1, alte activități recreative precum probe de fun rowing, demonstrații de vâslit, un spectacol de reconstituire istorică cu daci și romani precum și un foc de tabără.
Organizatorii îi încurajează atât pe albaiulieni, cât și pe turiștii aflați în oraș să participe la campanie, accesul la eveniment fiind gratuit: Indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, oricine se poate alătura campaniei și poate forma echipajul de 11 campioni pentru concursul de vâslit viteză, în canotci de 10+1 locuri.

Înscrierile în cadrul competiției se fac prin confirmare de participare până pe 24 iulie, la adresa de e-mail office@rowmania.ro sau în ziua concursului, la fața locului. Câștigătorii de la Alba Iulia vor intra în finala națională Descoperă Rowmania, care va avea loc pe 30 august, la Tulcea, în cadrul Festivalului Rowmania.

Programul competiției

Sâmbătă, 25 iulie – zona Podului peste Mureș
16.00– 17.00 Înscrierea participanților (echipe)
16.30 – 18.00 Demonstrație de vâslit efectuată de Ivan Patzaichin și sesiuni de antrenament
18.00 – 18.30 Stabilirea ordinii de intrare în concurs și ședința tehnică (instructaj)
18.30 – 20.30 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1 (pe serii)
21.00 – 23.00 Spectacol de reenactment istoric cu daci și romani, torțe, foc de tabără (luptă cu daci și romani, atac al romanilor de pe podul peste Mureș)
Duminică, 26 iulie
9.00 – 10.00 Sesiuni de antrenamente (echipe)
9.00 – 10.00 Înscrieri la concursul de FUN Rowing (probe distractive de vâslit în echipă)
10.00 – 11.00 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1, tragere la sorți (semifinale, finala)
11.00 – 12.00 Desfășurarea concursului de FUN Rowing (pe probe)
12.30 – 13.00 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10+1 și a concursurilor de FUN rowing
13.00 – 15.00 Demonstrație de gătit la ceaun făcută de către albaiulieni costumati în daci și romani, degustare

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională inițiată de către sportivul Ivan Patzaichin, prin care se dorește promovarea patrimoniului național și se urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Evenimentul are ca obiectiv reapropierea oamenilor de natură prin intermediul practicării sportului care l-a consacrat pe Ivan Patzaichin.

Descoperă Rowmania Alba Iulia este un eveniment organizat de către Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23”, împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, Clubului Sportiv Unlimited, AQUA Carpatica, Apele Romane, Apa Nova Bucuresti şi Radio România.
Alba Iulia Rowmania 2

Despre Alba Iulia

Oraș al Marii Uniri a Românilor și Cealaltă Capitală a României, Alba Iulia și-a început călătoria ca “destinație turistică” imediat dupa intrarea Romaniei în Uniunea Europeană. Întregul Centru Istoric al orașului a fost refăcut, cetatea orașului a fost renovată din fonduri europene, iar anual noi evenimente și spații comerciale populează această zonă. Investițiile de până acum în renovarea celei mai mari cetăți de tip vauban din România și în transformarea orașului Alba Iulia au totalizat 150 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene nerambursabile, și au echivalat cu 2.500 euro pe cap de locuitor al orașului, 1.500 de noi locuri de muncă create în ultimii șapte ani și o rată a șomajului de sub 4%. Mai multe informații despre Alba Iulia turistică sunt disponibile pe site-ul ViziteazaAlbaIulia.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.