Deschide-ți aripile, începe GROW! Înscrie-te până la 1 iunie!

0

 Peste 50 de studenți din 20 de țări sosesc în România, în această vară, pentru a investi talent și pasiune timp de 6 săptămâni în pregatirea elevilor de liceu din România, prin programul GROW ediția de vară. Organizat de Școala de Valori și AIESEC, GROW dă startul la înscrieri în perioada 1 mai – 1 iunie 2013, absolvențiilor de liceu ai claselor a X-a și a XI-a.

GROW promovează conceptul de Practice, Learn, Step Up fiind singurul program inovativ de educație non-formală din România construit pe un curriculum de 4 ani, cu scopul de a oferi tinerilor, pe toată perioada liceului, un conținut educațional complementar activității lor școlare.

Sesiunile de pregătire pentru elevii ce urmează ca în septembrie să intre în clasa a XI-a și a XII-a se vor desfășura timp de 6 săptămâni, în perioada iunie – iulie 2013 sub forma a 10 ateliere de lucru interactive susținute în limba engleză de către studenții internaționali, într-un mediu tineresc, dominat de multiculturalitate și diversitate.

Participanții își vor dezvolta aptitudini utile indiferent de calea aleasă după finalizarea studiilor  și o atitudine care-i va sprijini în atingerea obiectivelor personale și în consolidare încrederii în sine prin provocări practice. Vor învăța: tehnici de negociere și argumentare, că este esențial ca  scopul în viață și dorințele pe care le au să se conecteze cu valorile personale, vor învăța despre autenticitate, personal branding și leadership, despre cum să își scrie CV-ul și să își aleagă cariera sau despre cum să adopte și o altă cale, cea a antreprenoriatului.  Vor deveni conștienți de faptul că liceul, o etapă importantă din viața lor se apropie de final iar ei trebuie să fie pregătiți pentru a-și Deschide Aripile!

Ediția de vară se desfășoară în 15 orașe din România: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Pitești, Curtea de Argeș, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara.

Până acum, în program, au participat 7200 de elevi din 205 de licee, pregătiți de 278 studenți internaționali.  ProiectulGROW a fost desemnat în 2012 „Cel mai bun proiect de educație de tineret din România” de către Parlamentul European în cadrul Galei Charlemagne.

www.charlemagneyouthprize.eu/view/en/previous_winners/prev_winners_2012/national_winners_2012.html

Termenul limită de completare a formularului de înscriere este 1 Iunie 2013.

Pentru înscrieri vizitați site-ul proiectului GROW  www.growedu.ro/apply

.GROW se bucură de sprijinul Ministerului Educației Naționale, BRD– Groupe Société Générale, Biroul de Informare al Parlamentul European în România, HP, ZentivaFundația eMag.

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40 000 de membri din peste 110 de țări și teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii și explorării potențialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenți de schimbare ai lumii de mâine.

grow 2013

 

Despre autor

avatar

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăți bazate pe valori prin educație inovativă. Punem sub semnul întrebării granițele educației tradiționale și creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informații de valoare, experiențe de formare a caracterului, de a interacționa cu modele pozitive și de a avea expunere internațională, cu scopul de a crește responsabilitatea personală și controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.