Dentsu Romania lansează Consiliul pentru Diversitate, Echitate și Incluziune (Diversity, Equity, and Inclusion Council) pentru a duce mai departe schimbarea

0

Diversitatea, echitatea și incluziunea (DEI) sunt desemnate priorități ale strategiei dentsu Romania cu privire la impactul social. De asemenea, dentsu anunță constituirea unui consiliu la nivelul operațiunilor locale ale grupului, care va ghida acțiunile și politicile companiei cu privire la aceste aspecte.

Pentru a duce mai departe viziunea companiei de a fi o Forță a binelui și cel mai incluziv loc de muncă, dentsu Romania adoptă noi politici și acțiuni în ceea ce privește DEI. Deși dentsu acționează la nivel global și regional cu privire la temele de interes, supervizorul executiv al grupului, Radoslav Nedelchev, manager de țară pentru România, consideră că aspectele privind DEI sunt de așa natură încât au nevoie de o puternică implicare locală.

  • Fiecare țară are propriile tradiții, puncte nevralgice și probleme stringente de abordat.
  • Noi, cei de la dentsu, credem cu adevărat că puterea noastră, ca organizație, constă în diversitate. Prin angajamentul nostru față de diversitate, echitate și incluziune, ne angajăm să căutăm noi perspective, să sărbătorim diferența și să construim o cultură incluzivă în care toți membrii echipei își pot aduce sinele autentic la locul de muncă.
  • Așa cum ne îndrumăm clienții pentru a genera impact social ca factor-cheie în acțiunile lor de brand, trebuie să facem la fel și la dentsu Romania. Modelarea societății este modul în care acționează brandurile moderne.

Lista problemelor ce vor trebui abordate va fi decisă de grupul de lucru al consiliului DEI. În mai multe țări, egalitatea de gen este unul dintre domeniile-cheie de preocupare pentru grupurile de acțiune DEI, ca și angajarea mai multor femei în funcții de conducere. În România, ambiția globală a dentsu ca până în anul 2025 50% din pozițiile de conducere de top să fie ocupate de femei a fost deja îndeplinită: 57% dintre executivii din România și 80% dintre managerii de nivel senior sunt femei.

Consiliul DEI este co-prezidat de Alexandru Stan și Isabelle Dandoczi. Cei doi afirmă că grupul este foarte interesat de aspecte precum creșterea gradului de conștientizare a problemelor care afectează persoanele cu dizabilități, victimele violenței în familie, menținerea pe agenda publică a subiectelor privind comunitatea LGTBQ+, nevoile vârstnicilor, drepturile copiilor proveniți din medii defavorizate, precum și lupta împotriva rasismului.

Isabelle Dandoczi afirmă: „Nu sunt interesată doar să folosim puterea de a face bine a grupului dentsu pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la unele probleme, ci pentru a găsi cu adevărat modalități de a ajuta oamenii și de a crea noi deschideri și oportunități. Pe lângă abordarea provocărilor pe care le ridică problemele societale, obiectivul meu este de a face din dentsu Romania un loc de muncă și mai incluziv, care pune preț pe tratamentul echitabil al diferitelor generații.”

Alexandru Stan spune: „Dacă vrem să facem o schimbare, dacă vrem să trăim într-o lume mai bună, dacă vrem să creăm un spațiu mai bun pentru generațiile viitoare, trebuie să acționăm. Cuvintele nu sunt de ajuns. Opiniile nu sunt suficiente. Faptele sunt singura modalitate de a produce schimbarea, iar pentru a acționa trebuie să muncești, să gândești, să te exprimi și să crezi.”

Ceilalți membri ai consiliului sunt Sandra Szombati, Marius Tianu, Daria Mateescu și Florina Vărzariu. Managerul de țară Radoslav Nedelchev acționează în calitate de supervizor executiv al grupului.

Dentsu Romania este semnatară a Cartei diversității (Carta Diversității). În calitate de angajator responsabil, dentsu Romania acordă în fiecare an calendaristic două zile libere întregii sale echipe de angajați pentru a participa la orice fel de activități de voluntariat și proiecte care contribuie la obiectivele de impact social ale companiei. În plus, compania le acordă tuturor angajaților trei zile libere pe an pentru a se concentra asupra stării lor de bine mentale.

Despre dentsu


Parte a grupului dentsu, dentsu Romania este o rețea dezvoltată pentru ceea ce urmează, ajutându-și clienții să anticipeze și să planifice valorificarea oportunităților disruptive ale viitorului și să creeze noi căi de creștere în economia durabilă. dentsu oferă soluții și servicii axate pe oameni pentru a conduce la rezultate mai bune de afaceri și pentru societate. Aceste obiective sunt duse la îndeplinire prin intermediul a patru branduri globale de leadership – Carat, Dentsu Creative, Dentsu X și iProspect, fiecare puternic specializate.

Echipa dentsu Romania utilizează forme radicale de colaborare între creatori cu profiluri dintre cele mai diverse, unifică oamenii, clienții și capacitățile prin formule de creativitate orizontală, ajutându-i pe clienți să creeze cultură, să schimbe societatea și să inventeze viitorul.

Folosind în proporție de 100% energie regenerabilă, dentsu operează în peste 145 de piețe din întreaga lume, cu peste 46.000 de specialiști dedicați, având parteneriate cu 95 dintre primii 100 de advertiseri la nivel mondial. În Europa de Sud-Est lucrăm cu peste 300 de profesioniști din 10 piețe: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Slovenia și România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.