Democracy School, educatie despre democratie pentru elevi / 4-10 aprilie

0

Democracy School

Când? – În perioada 04.04.15 – 10.04.15, în cadrul săptămânii altfel

Unde? – În Baru Mare, judeţul Hunedoara, Baza de Practică şi Agrement a Universităţii Babeş-Bolyai

Ce? – Şcoala-altfel pe tema democraţiei sau Democracy School

Cine participă? – Elevi în clasele IX-XII cu spirit civic şi dorinţă de implicare în societate

Cine organizează? – Membrii Asociaţiei pentru Educaţie Politică, studenţi, masteranzi şi doctoranzi ai Universităţii Babeş-Bolyai

header23                                                          …

Democracy School sau Școala pe Democrație este un proiect nou al Asociației pentru Educație Politică, dedicat elevilor de liceu din toată țara. Prin acest proiect ne propunem educarea politică a tinerilor, în contextul în care aceștia se află aproape de vârsta la care își pot exercita drepturile cetățenești, motiv pentru care este foarte important să fie informați și responsabili. De asemenea, considerăm că este necesar ca tinerii să conștientizeze importanța implicării lor în procesul de dezvoltare al societății și să adopte un comportament proactiv în acest sens.

Proiectul se va desfășura în perioada 04.04.2015-10.04.2015, în Baru Mare, județul Hunedoara. În cadrul Democracy School, elevii vor avea parte de cursuri interactive pe diferite teme, printre care: cultură politică, sisteme politice, comunicare verbală sau limbajul corpului. În ceea ce privește conceptul de democrație, ne propunem ca acest proiect să le aducă tinerilor informații referitoare la mecanismele luării deciziilor în mod democratic, principii democratice, precum și soluționarea conflictelor într-o manieră pașnică și importanța libertății opiniei și a discursului.

În cadrul proiectului vor avea loc simulări și exerciții bazate pe principiul Betzavta, o metodă de a experimenta democratia și de a spulbera presupunerile legate de preconcepțiile democrației. Printr-o serie de workshop-uri și activități interactive, urmată apoi de sesiuni de reflectare, se urmărește observarea comportamentului social în diferite situații ipotetice și analizarea acestuia ulterior.

Mai multe detalii despre program şi activităţile proiectului AICI

Asociația pentru Educație politică beneficiază de sprijinul Universității Babeș-Bolyai, motiv pentru care speakerii din cadrul proiectului provin din mediu academic. Cadrul de desfășurare al proiectului, precum și modalitățile interactive de învățare ce vor fi abordate, reprezintă un bun prilej pentru elevi, de a acumula noi cunoștințe, sau de a le îmbunătăți pe cele deja existente, dar și de a interacționa cu oameni din mediul universitar clujean.

Democracy School se dorește a fi un proiect menit să aducă un plus de valoare informațională atât pentru participanți, cât și pentru societate în ansamblul ei, întrucât tinerii educați de astăzi, vor fi cetățenii responsabili de mâine. Considerăm că noi, tinerii educați și responsabili, suntem principalul factor care determină schimbarea în bine a unei țări, atâta vreme cât doar educația ne diferențiază și ne dezvoltă.

Fiind un proiect organizat de tineri implicaţi voluntar în asociaţie, sursa de finanţare a întregului program oferit sunt taxele de participare.

Pentru participarea la Şcoala de Iarnă pe Educaţie Politică sau Winter Democracy School, taxa de participare este de 350 lei, preţ care acoperă cazarea pe perioada taberei, 2 mese pe zi şi transportul Cluj-Napoca – Baru Mare şi retur. De asemenea, necesarul logistic la workshop-uri şi activităţi este asigurat din aceeaşi taxă.

Dacă ţi-am captat atenţia şi vrei să fii şi tu parte din proiect, înscrie-te acumÎnscrierile se pot face până în 28 februarie 2015, ora 23.59.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează