Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Deloitte România, în căutarea celor mai bune rapoarte de sustenabilitate

0

Deloitte România, în căutarea celor mai bune rapoarte de sustenabilitate
Competiția Green Frog Award din nou la start

Deloitte România invită companiile să se înscrie în cea de a XVI-a ediție Green Frog Award din Europa Centrală, care identifică și premiază cele mai bune rapoarte non-financiare din regiune.

”Green Frog Award este o ocazie excelentă pentru companii de a-și demonstra practicile de sustenabilitate și modalitățile prin care își gestionează impactul economic, social și de mediu, într-un mod activ și conștient”, a spus Andrei Ionescu, Partener Servicii de Consultanță în Evaluarea Riscurilor Deloitte România și lider al programului în România.

1

”Sustenabilitatea nu mai este o modă, ci reprezintă o parte integrantă a operațiunilor desfășurate de cele mai mari companii din Europa Centrală. Atâta vreme cât face parte din strategia de business, sustenabilitatea poate genera succes pe termen lung și o performanță financiară mai bună. De aceea încurajez companiile care își publică datele non-financiare să se înscrie în această competiție”.

Green Frog Award se desfășoară în două etape: una națională și alta regională, la nivelul Europei Centrale. Rapoartele premiate la etapa locală sunt automat nominalizate în etapa regională. Organizațiile își pot înscrie în competiție rapoartele sociale, rapoartele de sustenabilitate, de CSR și rapoartele integrate care acoperă ultimii unul-doi ani financiari. Rapoartele trebuie să fie pregătite în concordanță cu următoarele directive: GRI G3.1, GRI G4, IIRC, Directiva EU 2014/95/EU, UN Global Compact, ISO 26000, etc. Rapoartele pot fi înscrise de către companii private, organizații publice, fundații și universități. La nivel național, companiile pot înscrie rapoarte publicate în limba română sau în limba engleză.

Pentru etapa regională se pot înscrie doar rapoarte în limba engleză, deoarece juriul va fi unul internațional. Anul trecut, la prima ediție organizată în România, Ursus Breweries a câștigat o distincție la nivel regional. Ursus Breweries și KMG International au fost câștigătorii etapei naționale.

Companiile își pot înscrie rapoartele până pe 16 septembrie 2016. Pentru mai multe informații privind participarea la Green Frog Award, puteți accesa www.deloitte.com/greenfrog. Începând cu ianuarie 2017, Uniunea Europeană solicită celor mai mari companii din UE să își publice informațiile non-financiare și cu privire la diversitate. Pentru a fi gata pentru intrarea în vigoare a noii legislații, companiile trebuie să înceapă să se pregătească de pe acum, iar participarea la Green Frog Award este o bună ocazie în acest sens.

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta. Pentru o descriere amanuntita a structurii legale a Deloitte Touche Tohmatsu Limited si a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre. Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in peste 150 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor 225.000 de profesionisti din Deloitte este acela de a crea un impact vizibil in societate.

© 2016 Deloitte Romania

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.