Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Delikat și Crucea Roșie Română susțin mesele în familie și sprijină în demersul lor familii vulnerabile din diferite zone ale țării

0

Delikat și Crucea Roșie Română vin în sprijinul familiilor din medii defavorizate, oferindu-le mese săptămânale în familie. Astfel, 7 familii din Galați, Urlați, Jariștea și Bacău vor beneficia în fiecare săptămână, de o masă în familie cu preparate de bază și se vor bucura de o bucătărie echipată cu  electrocasnice practice de care au nevoie. Inițiativa este un prim-pas al proiectului prin care Delikat și Crucea Roșie Română își propun să sprijine cât mai multe familii nevoiașe în a se bucura de gustul de acasă, împreună cu cei dragi.

Proiectul face parte din campania ”Gustul bucuriei de a fi împreună la masă”, demarată  în acest an de brandul Delikat, acțiune prin care își propune să susțină mesele în familie și să promoveze beneficiile acestora atât pentru adulți, cât și pentru copii. Cu toate acestea, realitatea autohtonă ne arată că există foarte multe familii care nu au posibilitatea financiară de a se reuni la masă cu toți cei dragi, nu au suficient spațiu pentru a organiza o masă pentru toți membrii sau nu beneficiază de bucătării amenjate unde pot găti. Pentru a veni în sprijinul acestora, Delikat și Crucea Roșie Română au hotărât să ofere mese în familie celor care în viața de zi cu zi, nu se pot bucura de gustul de acasă, împreună cu cei dragi, și își propun să continue acest demers și în 2018.

“Impactul pe care mesele în familie le au asupra copiilor și adulților deopotrivă, precum și beneficiile lor pentru comunicarea armonioasă în familie, ne-au încurajat să venim în sprijinul familiilor din medii defavorizate, oferindu-le posibilitatea de a se reuni la masă cu cei dragi și de a se bucura de gustul de acasă. Ne bucurăm că împreună cu Societatea Națională de Cruce Roşie din România am reușit să fim alături de familii care au nevoie de bucuria meselor cu cei dragi, dar și sprijin financiar pentru a le asigura un minim de confort”, a declarat a Andreea Bobeș, Category Manager Savoury & Dressings (Unilever).

“Lipsurile financiare, lipsa hranei pe care să o așeze pe masă, lipsa efectivă a mobilierului și a veselei sunt aspecte foarte des întâlnite în rândul familiilor sărace. Pentru ei, masa în familie este un lux. Mulțumim Delikat pentru această inițiativă frumoasă și atât de utilă familiilor nevoiașe”, a declarant Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română. 

Campania ”Gustul bucuriei de a fi împreună la masă” derulată de Delikat a demarat anul acesta cu lansarea primului Studiu Național despre Mesele în Familie la Români. Conform acestuia, doar 4 din 10 români servesc masa cu familia lor atât  de des pe cât și-ar dori. Principalele bariere pe care românii le întâmpină sunt legate de dificultatea de a reuni toți membrii familiei la masă în același timp (55%), lipsa timpului liber (39%), programul de muncă prelungit sau inflexibil (38%) şi lipsa unui program comun cu familia (35%). În acest context, inițiativa brandului de a desfășura o cercetare la nivel național despre mesele în familie la români contribuie la identificarea barierelor actuale, a oportunităților și a modului în care putem îmbunătăți viitorul. În acest sens, cel mai important aspect pe care îl reflectă studiul național este faptul că românii înțeleg importanța meselor în familie și că simt lipsa reuniunilor cu cei dragi.

Despre Unilever

Unilever este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de alimente și produse de îngrijire personală, prezent în peste 190 de țări, ajungând la 2,5 miliarde de consumatori în fiecare zi. Unilever are mai mult de 400 de branduri ce pot fi găsite în casele din întreaga lume, inclusiv Dove, Knorr, Domestos, Hellmann’s, Lipton, Ben & Jerry’s, Magnum și Axe. Pentru mai multe informații despre Unilever și brandurile sale, vă rugăm să accesați www.unilever.com. Mai multe informații despre Planul Unilever pentru un Stil de Viață Sustenabil pot fi obținute aici: www.unilever.com/sustainable-living/.  

Despre Crucea Roșie

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru. Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentare la fiecare nivel teritorial, având 47 de filiale, 746 subfiliale și 504 comisii, iar 5.500 de voluntari se implică activ în activitățile Crucii Roșii Române.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.