Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dear Romania pentru copiii cu autism

0

Copiii cu autism din România și părinții lor primesc mult prea des refuzul de a fi acceptați în grădinițe și școli. Și de prea multe ori li se spune că mai bine rămân acasă sau că ceilalți copii ar avea de pierdut dacă învață alături de ei. Dar există cazuri de succes de copii cu autism care sunt acceptați și învață alături de copii cu o dezvoltare normală, învață să comunice și să își facă prieteni. Iar colegii lor devin mai toleranți și empatici, și dascălii au satisfacții profesionale imense.

Vrei să transmiți și tu un mesaj de susținere pentru integrarea copiilor cu autism în școlile de masă? Dacă da, te invităm la sesiunea de fotografie Dear Romania care va avea loc pe 5 iunie 2012 de la 18.00 la 20.30 la Librăria Bastilia (Piața Romană, nr. 5).  Vor participa copii cu autism, părinți, terapeuți, colegi ai copiilor cu autism, părinții și educatorii lor, susținători ai cauzei, prieteni.

Dear Romania este o scrisoare către România, exprimând prin fotografie visele şi planurile noastre pentru ţară și comunităţile în care trăim. Mesajele din fotografii contureză profilul informal al Romaniei văzută prin ochii oamenilor obişnuiţi. Iniţiativa este adusă în România de către GRASP (www.mygrasp.org ) și face parte din proiectul “Dear World, Write Our (www.dearworld.me ), lansat în Statele Unite ale Americii în urma uraganului Katrina în 2005. 

 

Pentru a vă inspira și pentru a vă face o idee mai clară despre cum vor arăta mesajele voastre în forma finală, accesați:

Dear Romania pentru copiii cu autism este organizat de GRASP împreună cu Asociația Invingem Autismul (www.invingemautismul.ro) și cu sprijinul Librarium Bastilia. Acest eveniment face parte din campania “Copiii cu autism merg la școală”, care este desfășurat de Asociația Învingem Autismul în perioada decembrie 2011 – septembrie 2012 și care își propune să crească gradul de integrare în învățământul de masă a copiilor cu autism din București, oferindu-le, astfel, șansa la o viață independentă.

 

Despre organizatori

Înfiinţată în 2008 ca GRSPSociety din iniţiativa unui grup de tineri români aflaţi la studii în Budapesta, GRASP este o reţea deschisă formată din tineri profesionişti și studenți cu misiunea de a contribui activ la schimbarea României prin implicare civică, îmbunătăţirea politicilor publice,  transfer de cunoştințe şi know-how, încurajarea dialogului şi dezbaterilor publice și sustinerea antreprenoriatului. www.mygrasp.org. Persoană de contact: Ioana Traistă, e-mail: ioana.traista@mygrasp.org, tel: 0747 075 491.

 

Asociația Invingem Autismul este o organizație neguvernamentală înființată în aprilie 2009, care are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. În martie 2012 am deschis un Centru Multidisciplinar de intervenții pentru copiii cu autism și în prezent avem 23 de beneficiari – www.invingemautismul.ro. Persoană de contact: Oana Vârlan, e-mail: oana.varlan@invingemautismul.ro, tel.: 0741 198 290

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.