Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De Ziua Internațională a Dunării, vânătoarea a fost reinterzisă în Delta Dunării

0

NU MOR ANIMALELE CÂND VOR PARLAMENTARII

De Ziua Internațională a Dunării, vânătoarea a fost reinterzisă în Delta Dunării 

La presiunile organizațiilor neguvernamentale de mediu, vineri, 29 iunie, Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunțat că vânătoarea va fi reinterzisă în Delta Dunării printr-un Ordin de ministru care va fi publicat luni în Monitorul Oficial. Anunțul a fost făcut public la conferința de presă Dunărea: Rinul Europei Centrale și de Est sau coridorul verde al Europei, organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării. La conferința de presă au participat Rovana Plumb, Ministrul Mediului, Eduard Hellvig, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Liviu Mihaiu, Președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta, Michaela Popovici, Technical Expert Water Management, ICPDR, Dr. Dorin Palaghiciuc,
Secretar I, Biroul SUERD, Ministerul Afacerilor Externe, și Laura Sgârcitu, PA&C Specialist, Community Programs, Coca-Cola HBC România.

Al doilea moment important al conferinței a fost semnarea contractului de finanțare pentru “Danube WATER”, proiect de cooperare româno – bulgar în zona comună de graniţă a Dunării. Proiectul se înscrie în Strategia UE pentru Regiunea Dunării, gestionată la nivel internațional de Comisia Internațională a Dunării – ICPDR. Proiectul include acțiuni comune de control al calității apei și măsuri de intervenție rapidă în cazul poluărilor accidentale. România este lead partener al acestui proiect.

 

Manifestările legate de Ziua Internațională a Dunării au demarat vineri, 29 iunie și vor continua pe parcursul zilei de sâmbată când va fi organizat Festivalul gastronomic și eco-cultural D’ale Gurii Dunării, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român. Programul zilei include tradiţionala întrecere culinară a comunităţilor din Deltă, momente artistice, ateliere de împletituri tradiționale, demonstrații de gătit, vânzare de produse locale, standuri ale ONG-urilor de protecție a mediului.

“Festivalul D’ale Gurii Dunării nu este o petrecere, nu este un concurs, este un mare pretext și prilej de a promova comorile culturale și gastronomice ale Deltei Dunării. Este o pledoarie pentru economia socială și pentru un mod de viață al unei populații care face parte integrantă din marea Rezervație UNESCO -Delta Dunării. Ei sunt de fapt aparătorii Deltei! Ei o vor păstra vie. Dacă lor nu le este bine, nici Deltei nu îi va fi bine” spune Liviu Mihaiu, președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta.

“Mă bucur enorm de mult că particip la acest tip de manifestări – cred că Ziua Dunării ar trebui să existe în fiecare zi. Cumva se întâmplă acest lucru, datorită organizației Salvați Delta și îi mulțumesc lui Liviu Mihaiu pentru că a menținut tot timpul în atenția publicului Dunărea și Delta, zone recunoscute nu numai prin valoarea lor naturală ci și prin minunatele tradiții” a declarat Rovana Plumb, Ministrul Mediului și Pădurilor.

Evenimentul este o iniţiativă a Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR) și este organizat de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta (SDD), Ministerului Mediului şi Pădurilor și Coca – Cola România cu sprijinul Ursus Breweries, Metro, Rin Hotels și Cora România.

 

RE Concept este platforma de responsabilitate socială a Coca-Cola HBC România, dedicată ideii că RE este începutul tuturor acțiunilor care schimbă lumea în bine. Mai multe informații găsiți pe www.theREconcept.ro.

Parteneri media: Radio Guerrilla, PVTV, Radio România Actualităţi, Radio Antena Satelor, Radio România Cultural, Radio France Internationale – România, Bucătăria pentru toți, Good Food, Dilema Veche, Formula AS, Kamikaze, BeWhere, Tataia, Decât o Revistă, OrașulM.eu, 365.ro și Green report.

Despre Asociația Salvați Dunărea și Delta

Asociația Salvați Dunărea și Delta (SDD) este o organizaţie neguvernamentală de protecție a mediului, care s-a impus în cei peste opt ani de activitate prin acțiuni susținute de advocacy pe probleme ecologice şi a demonstrat prin rezultate concrete că poate oferi soluții pentru marile provocări cu care se confruntă Delta Dunării. De asemenea, asociaţia are o activitate susținută și în domenii conexe protecției mediului, având în portofoliu proiecte care vizează dezvoltarea durabilă, dezvoltarea comunitară locală, managementul deșeurilor, economia socială și dezvoltarea resurselor umane, managementul apelor, campanii de informare și conștientizare cu privire la protejarea mediului, antreprenoriat social etc. (www.salvatidelta.ro)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.