Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De ziua internațională a cărții se începe acreditarea localurilor a la carte!

0

În 23 aprilie se sărbătorește pentru a zecea oară Ziua internațională a cărții. S-a ales tocmai această zi pentru a sărbători cartea deoarece în 23 aprilie moare Miguel de Cervantes, Inca Garcilaso de la Vega și Josep Pla, se naște și moare William Shakespeare și se naște Maurice Druon, Manuel Mejía Vallejo și Halldór Laxness.

local a la carte

Cu această ocazie se lansează acreditarea de Local a la carte. Recunoașterea aceasta se dă acelor cafenele, ceainării și restaurante prietenoase cu oamenii care citesc. Așa cum hotelurile au cinci stele, localurile a la carte vor primii cinci volume, câte unul dacă îndeplinesc următoarele criterii:

Vol I : Reader-friendly

– dacă volumul muzicii în locație este potrivit pentru lectură

Vol II: Bibliotecă

– dacă sunt un număr de cărți mai mare sau egal cu jumătate din numărul scaunelor

Vol III: Wifi

– wifi-ul să aibă în nume și fraza Mai bine citește o carte și ca parolă amsacitesc

Vol IV: Semn de carte

– dacă se dau semne de carte Cărțile pe față o dată cu nota

Vol V: Reducere X%

– reducere X% pentru persoanele care au poză de profil un bookselfie

”Îmi place să citesc în locuri frumoase. De multe ori am căutat unde e agreabil să citesc și nu întotdeauna am avut experiențe plăcute în toate localurile. Vorbind cu Florin Roșoga și ulterior cu echipa Loopaa am stabilit forma actuală a acestor acreditări pentru a promova cititul” spune Victor Miron, unul din inițiatorii campaniei Cărțile pe față.

Aceste acreditări sunt cea dea zece acțiune din cadrul campaniei Cărțile pe față. Tot datorită unei propuneri venite din partea lor în 23 aprilie se intră gratuit la Grădina Botanică dacă ai o carte la tine.

Primul local a la carte este Răgaz din Cluj-Napoca. El va primi această dinstincție în cadrul evenimentului Ziua cărților deschise care începe în 23 aprilie la ora 19.00.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.