Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De opt ani, elevii din România au grijă de mediul înconjurător în care trăiesc

0

De opt ani, elevii din România au grijă de mediul înconjurător în care trăiesc

  • Programul ecOprovocarea a ajuns la cea de-a 8-a ediție
  • 000 de elevi și profesori au desfășurat activități de igienizare, de colectare și reciclare deșeuri, plantare și amenajare spații verzi în anul școlar 2017-2018

12.000 de elevi și profesori din toată țara și-au unit forțele pentru a ajuta la refacerea mediul înconjurător din România în anul școlar 2017 – 2018. Cea de-a 8-a ediție a programului ecOprovocarea s-a încheiat cu rezultate remarcabile pentru participanții din 108 licee și 38 de județe.

La finalul celei de-a 8-a ediții a programului ecOprovocarea, dezvoltat de asociația pentru dezvoltare durabilă ViitorPlus și susținut de City Park Mall Constanța și TenarisSilcotub, liceenii au desfășurat târguri tematice pentru protecția mediului, activități de igienizare, de colectare și reciclare deșeuri, plantare și amenajare spații verzi.

În miile de ore de voluntariat din anul școlar 2017 – 2018, elevii și profesorii din școlile înscrise în program au reușit să strângă peste 1.200 de saci de deșeuri, au reciclat peste 60.000 de kilograme de deșeuri, au plantat aproape 33.000 de puieți, dar și aproape 8.000 de plante ornamentale și arbuști pe spațiile verzi din orașele lor. Mai mult decât atât, liceenii au reușit să organizeze și 176 de târguri educaționale pentru protecția mediului.

Echipele de elevi și profesori care au obținut cele mai bune rezultate la Concursul Național din cadrul programului ecOprovocarea vor participa la următoarea Tabără ecOprovocarea.

„În acest an școlar, am văzut în elevii din toată țara înscriși în program determinare și o dorință foarte mare de a schimba soarta mediului înconjurător din România. Obiectivul nostru este de a forma lideri în domeniul protejării mediului, iar liderii se formează încă de pe băncile școlii. Activitățile pe care elevii le fac pe parcursul anului școlar în cadrul programului ecOprovocarea sunt extra-școlare și an de an ne bucură rezultatele și implicarea de care elevii dau dovadă în acțiunile lor de voluntariat. Ceea ce ne dorim este să contribuim la obiectivul pentru dezvoltare durabilă stabilit de Națiunile Unite: educație de calitate”, a declarat Lucia Cojocaru, Managerul Programului ecOprovocarea” al Asociației ViitorPlus.

Programul ecOprovocarea a crescut și s-a îmbunătățit de la an la an. În cei 8 ani de activitate, liceenii și profesorii coordonatori de echipe au adunat 97.000 de ore de voluntariat. În tot acest timp, ei au organizat 3.500 de evenimente de educație ecologică, au reciclat 390.000 de kilograme de deșeuri, au strâns alți 4.700 de saci de deșeuri din natură, au amenajat spații verzi  și au plantat 117.000 de puieți.

Programul ecOprovocarea este format din mai multe tipuri de activități dedicate educației și voluntariatului în privința mediului înconjurător: Cluburile ecOprovocarea desfășurate în comunitățile din Călărași și Zalău, Concursul Național, Tabăra ecOprovocarea destinată echipelor de elevi și profesori care au avut cele mai bune rezultate în cadrul cluburilor și a Concursului Național, Resursele online gratuite pentru profesori și ecObiblioteca elevilor în care aceștia găsesc o colecție online de documentare, clipuri motivaționale și inspiraționale, flashmob-uri, desene animate, studii și statistici.

Mai multe detalii despre activități, găsiți pe site-ul www.ecoprovocarea.ro , dar și în video-ul dedicat evenimentului: https://youtu.be/gb_Z_h4v3L4 .

 

Despre City Park

Inaugurat în 2008, City Park este principalul centru comercial din Constanța, cu un mix complet de opțiuni de petrecere a timpului liber și branduri de shopping, peste 100 dintre ele fiind aduse în premieră pentru constănțeni.

 

City Park Mall of Constanța se adaptează în permanență nevoilor clienților săi, oferindu-le cea mai avansată experiență de shopping și divertisment din Constanța. Vizitatorii pot viziona filmele preferate în singurul cinematograf cu tehnologie 4Dx din oraș și pot face sport într-o sală ultramodernă World Class, dotată cu piscină semiolimpică și echipamente de ultimă oră.

 

Față de momentul deschiderii, galeria City Park Mall și-a dublat capacitatea închiriabilă la 51.700 de mp, găzduind în prezent peste 200 de branduri pentru toate categoriile de vârstă și interese. City Park Mall se află într-un proces de reconfigurare, ce presupune extinderea zonei de food-court, dublarea spațiului de relaxare (seating area), precum și construirea a peste 250 de noi locuri de parcare, dispuse pe două etaje.

 

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub – divizia de producție a Tenaris în România – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de peste 1.700 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele sale de responsabilitate socială, compania investește în educație, sănătate și mediu.

fb.com/TenarisSilcotub

 

 

Despre ViitorPlus

ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă – este o organizație non-profit cu o experiență de 12 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, ecOprovocarea, BirouEco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigăr, Regenesys. Viziunea ViitorPlus: „Redescoperim împreună legătura cu natura și investim în ceea ce lasăm în urma noastră”. Pentru mai multe informații, vizitați pagina web:  www.viitorplus.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.