Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De la 6 la 82 de ani, voluntariatul la împăduriri nu are limită de vârstă

0

ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă anunță încheierea cu success a celei de-a XIII-a campanii de plantări din programul de împăduriri. Cu fondurile strânse prin proiectul Pădurea Copiilor și cu ajutorul companiilor partenere, 1 nou hectar a fost plantat și 6 au fost îngrijite în comuna Poroschia, județul Teleorman, aducând suprafața totală împădurită de ViitorPlus în sudul țării la 37 hectare.
Dacă anul trecut campania de plantări de primăvară s-a apropiat de un sport extrem prin organizarea Ultraplantării (3 zile consecutive de muncă cu nopțile petrecute tot pe teren, la cort), anul acesta a atins extreme meteorologice și demografice. În cele 5 zile de plantări, vremea a oscilat între soare îmbietor (20˚C), vânt potrivnic (40-45 km/h) sau ploaie, însă majoritatea voluntarilor nu s-au lăsat descurajați de vreme și au venit cu mic, cu mare. Cel mai tânăr voluntar prezent în această campanie a avut doar 6 ani, iar cel mai vârstnic 82.

Padurea Copiilor - 17.04.2014
În total, în această primăvară au participat la plantări 250 de voluntari din partea companiilor Accenture, Intel și METRO Cash & Carry România, a echipei Duba Libre înscrisă la Mongol Rally, a Facultății de Agricultură, specializarea Silvicultură, a Școlii nr. 165 din capitală, a asociației ViitorPlus, din rândul alergătorilor la Crosul Pădurii și din comunitatea locală.
„Prin Pădurea Copiilor ne dorim să plantăm un puiet pentru fiecare nou născut, să creștem suprafața împădurită din zone care chiar au nevoie de acest lucru, dar și să încurajăm comportamente responsabile față de mediu. De la cei mai mici la cei mai mari, voluntarii la plantări, alergătorii care sprijină cauza și partenerii noștrii ne arată că nu suntem singurii care vrem acest lucru și că împreună putem schimba mentalități în mai bine,” menționează Teodora Pălărie, manager program de împăduriri ViitorPlus.
Plantarea celui mai nou hectar în Pădurea Copiilor a fost posibilă datorită sponsorilor financiari Accenture, ING Asigurări de Viață, Intel, METRO Cash & Carry România, Scania Credit România, Stem SURE, a celor 48 companii înscrise în proiectul Reciclează pentru copaci! și a evenimentului sportiv caritabil Crosul Pădurii powered by Dolce Sport, organizat de ViitorPlus cu sprijinul partenerilor Romtelecom și Cosmote. Nelipsit partener logistic în campania de plantări a fost Avis România.
Pădurea Copiilor este o campanie de strângere de fonduri prin care se dorește plantarea și îngrijirea unui puiet pentru fiecare nou născut din România, parte din programul de împăduriri organizat de ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă. În cadrul acestui program, ViitorPlus a plantat și îngrijit 37 de hectare de pădure (peste 227.000 de puieți) pe terenuri degradate din sudul țării, dintre care 8 hectare au ajuns la stadiul de masiv (nu mai necesită intervenție umană pentru a se dezvolta). Pentru a marca aceasta reușită, anul acesta va avea loc un eveniment de lansare a pădurii înființate de ViitorPlus în localitatea Dragoș-Vodă din județul Călărași.

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.