Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De ce liniştea este necesară şi nu trebuie subestimată

0

Explicațiile expertului în mindfulness Dana Predu:

De ce liniştea este necesară şi nu trebuie subestimată

Sunt zile în care este necesar să punem PAUZĂ pentru câteva minute sau STOP activităţilor care nu sunt benefice. Alergăm în toate direcţiile şi de multe ori uităm că este nevoie de timp ca să ne regrupăm. Dacă stăm să socotim, mai avem câteva zile de vară conform calendarului şi majoritatea dintre noi au beneficiat de câteva zile de concediu departe de casă, dar oare am prioritizat timp pentru noi? Am pus pauză şi am adus linişte în viaţa noastră? Dar de ce ai face aşa ceva tu cel care citeşti acum? Cu ce te-ar ajuta?

În opinia expertului în mindfulness Dana Predu, liniştea este necesară în fiecare zi din viaţa noastră, afirmaţie pe care o susţin şi specialiştii care studiază nivelul de stres din organismul uman corelat cu acţivităţile zilnice.

Intuiţia şi imaginaţia creativă funcţionează bine în momentele de izolare şi linişte. Mai mult, ştii cât de important este somnul aşa că perioadele de relaxare şi odihnă sunt cele mai benefice pentru a primi cele mai bune idei şi îndrumări. Momentele de linişte, momentele de reflexie sunt momentele în care puterile tale interioare ies la lumină. Cele mai bune decizii se iau în linişte sau după perioade de reflexie. Momentele de tăcere sunt acele momente când mintea ta este relaxată, când gândurile nu mai dau năvală şi tu ai capacitatea să eliberezi adevăratul geniu. Puterile de geniu îţi dezvoltă încrederea în sine, încrederea în capacităţile tale de a primi îndrumare pentru fiecare schimbare ce va avea loc în viaţa ta.”, explică Dana Predu, autorul cărții „Minutul de mindfulness”.

Cum să înveţi să aduci linişte în viaţa ta?

  • Dedică-ţi minim 5 minute din zi pentru a nu face nimic. Stai, Observă. Respiră
  • Dezvoltă-ţi imaginaţia creativă prin vizualizarea viitorului perfect. Exerciţiu pe care-l poţi face seara înainte de culcare.
  • Găseşte o altă persoană de încredere care vrea şi ea să îmbunătăţească această arie din viaţa sa. Stabiliţi un plan împreună: căte minute pe zi de linişte, în ce perioade, strângeţi notiţe în jurnal.
  • Găseşte un grup care să aibe aceleaşi nevoi şi dorinţe. În acest mod, vei putea observa evenimente, situaţii şi afirmaţii care te vor ajuta să-ţi cultivi intuiţia exterioară.

“Prioritizând timp pentru tine şi oferindu-ţi momente de linişte periodic în viaţa ta, vei simţi şi vei radia o mare încredere în tine, vei putea stăpâni trecutul, prezentul şi viitorul prin stăpânirea miilor de gânduri negative.”, conchide expertul în mindfulness Dana Predu.

Dana Predu este trainer, formator și coach de mai mult de 10 ani, timp în care și-a urmat pasiunea și a început să studieze și să finalizeze cursuri acreditate de mindfulness. Începând cu 2016, a susținut sesiuni de mindfulness în diverse organizații pentru studenți, antreprenori și părinți. În ianuarie 2018, a obţinut Certificatul Internaţional de Mindfulness Coach, a lansat cursurile online de mindfulness pe www.danapredu.com şi a creat programele “Trăieşte viaţa acum” şi “Mindfulness în viaţa mea”. În luna martie a acestui an a lansat prima carte de buzunar de mindfulness „Minutul de mindfulness”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.