De acum are cine sa se ocupe de deseurile de baterii si acumulatori …

0

CCR REBAT Romania a obtinut licenta ca organizatie colectiva de gestionare a deseurilor de baterii si acumulatori 

CCR REBAT Romania a fost licentiata de catre Ministerul Mediului si Padurilor ca organizatie colectiva de gestionare a tuturor categoriilor de deseuri de baterii si acumulatori: baterii portabile [1a – 1h, 2a – 2f], baterii industriale [3a – 3c] si acumulatori auto [4a – 4c].

Prin intermediul acestei licente de operare, CCR REBAT Romania ofera producatorilor si distribuitorilor posibilitatea indeplinirii obligatiilor legale ce decurg din H.G. 1132/2008, care reglementeaza regimul bateriilor si acumulatorilor si al deseurilor de baterii si acumulatori. Iar consumatorilor finali le ofera solutii de colectare a deseurile de baterii si acumulatori in vederea reciclarii acestora.

CCR REBAT Romania preia responsabilitatea producatorilor si distribuitorilor in vederea indeplinirii obligatiilor legale de gestionare a deseurilor de baterii si acumulatori, punand la dispozitia acestora urmatoarele servicii: consiliere in vederea inregistrarii in Registrul Producatorilor si innoirii anuale a Anexei la Numarul de Inregistrare pentru baterii si acumulatori (B&A), punerea la dispozitie a unor sisteme adecvate de colectare a deseurilor de B&A, colectarea si sortarea deseurilor de B&A, transportul acestora catre punctul de consolidare/reciclare/eliminare, reciclarea si eliminarea deseurilor de B&A respecand legislatia in vigoare, indeplinirea cotelor legale de colectare, intocmirea documentatiei si raportarea datelor catre autoritatile de mediu.

CCR ofera astfel in Romania servicii de gestionare a deseurilor DEEE prin CCR Logistics Systems RO, organizatie colectiva licentiata, ce pune la dispozitia partenerilor – producatori, autoritati de mediu si administratii locale, consumatori finali – servicii de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice – DEEE precum si a deseurilor de baterii si acumulatori prin licenta CCR REBAT.

CCR face parte din Reverse Logistics Group, companie multinationala care opereaza in 25 de tari ale UE precum si in SUA si Asia in domeniul gestionarii deseurilor si are peste 70.000 de puncte de colectare si contracte incheiate cu peste 3.000 de clienti si prestatori de servicii.

Mai multe detalii pe www.rebat.ro si www.relectra.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează