De 20 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald ține familiile din România împreună

0
  • În România, Casele Ronald McDonald sunt alături de familii în București și Timișoara

Prin campania „Mi-e poftă să fac bine” Fundația strânge fonduri pentru construirea a două noi Case Ronald McDonald în București și Iași

București, 26 noiembrie 2018 – De 20 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald susține familiile din România, fiind un sprijin real pentru zeci de mii de părinți și copii. Tot de 20 de ani, peste 18.000 de familii au fost găzduite în cele două Case Ronald McDonald, denumite simbolic „Casele departe de casă”, construite în curtea spitalului Grigore Alexandrescu din București și în curtea spitalului Louis Țurcanu din Timișoara. Iar astăzi, după zeci de proiecte dedicate famillilor din România, Fundația pregătește construcția următoarelor două Case Ronald McDonald – una în București și a doua în Iași.

McHappy Day este cel mai mare eveniment de strângere de fonduri al Fundației pentru Copii Ronald McDonald. Persoane publice, parteneri, angajați și prieteni ai McDonald’s devin purtători ai mesajului „Mi-e poftă să fac bine!” pentru a susține cauza Fundației pentru Copii Ronald McDonald care ajută familiile copiilor internați în spitale de 20 de ani. Campania „McHappy Day” are ca scop strângerea de fonduri pentru construirea a încă două Case Ronald McDonald, la Iași și la București, renovarea și dublarea capacității casei Ronald McDonald din Timișoara și dezvoltarea de programe de susținere a familiilor care beneficiază de proiectele fundației.

Continuăm să facem bine în Casele Ronald McDonald din București și Timișoara, alături de partenerii și prietenii din ce în ce mai numeroși ai Fundației pentru Copii Ronald McDonald, iar aceasta este cea mai mare bucurie și realizare pentru noi. În 20 ani de când există Fundația în România, peste 18.000 de familii au fost găzduite în Casele departe de casă Ronald McDonald, astfel încât acestea sunt un adevărat sprijin pentru comunitate și pentru părinții care trebuie să fie aproape de copiii lor. Este misiunea noastră să fim alături de aceste familii în momentele cele mai grele și să vadă în noi dedicare, căldură și încredere. Suntem conștienți de nevoia pe care o au părinții cu copii internați în spitalele din toată țara și încercăm să venim în întampinarea lor începând demersurile pentru construcția a încă două case, una la București și alta la Iași, dar și pentru dublarea capacitații Casei din Timișoara.”Amalia Năstase, Președinte al Fundației pentru Copii Ronald McDonald

În cadrul campaniei McHappy Day, care s-a desfășurat în perioada 19 – 25 noiembrie, în fiecare dintre cele 74 restaurante McDonald’s din țară, clienții, angajații și partenerii companiei au fost încurajați să doneze pentru cauza Fundației. Printre persoanele publice care au ales să se alăture cauzei Fundației pentru Copii Ronald McDonald s-au numărat: Dana Budeanu, Ilie Năstase, Ada Condeescu, Șerban Huidu, Eugen-Codruţ Kegheş aka Dezbrăcatu’, Orlando, Octavian Strunilă, Oana Mareș, Ionuț Bodonea, Nicolai și Monica Tand, Grasu XXL, Cristian Simonca, Giulia Anghelescu, Juno, Amalia Țîrcă, Florin Grozea, Alex Nedelcu, Alexia Talavutis, Raluca Guslicov, Andreea Oroz Munteanu, Irina Olteanu, Anca Duma, Noemi Meilman, Adriana Chiper, Vladimir Drăghia, Alexandru Nedelcu, Andreea Oroz. Printre cei prezenți au fost și reprezentanți ai administratiei publice: Dl. Cristian Grasu – Secretar de stat in Ministerul Sănătații, Dl. Daniel Buzatu – Managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie și Dl. Dr. Radu Spataru – Director Medical în cadrul aceluiași spital.

Pană în prezent, peste 18.000 de familii au fost găzduite în „Casele departe de casă” Ronald McDonald din București și Timișoara. Casele construite prin intermediul Fundației oferă cazare gratuită și toate condițiile necesare părinților ai căror copii sunt internați în spitale pentru tratamente de lungă durată. Pe toată durata tratamentului părinții sunt aproape de copii, pentru a le oferi toată susținerea și dragostea.

Ai un loc unde să te refugiezi un pic când ești copleșit de spital. În același timp ești foarte aproape de copilul tău, de medici.” Anamaria Dobrin, mama Adei, pacientă la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Una dintre micile paciente internate la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara care a trecut pragul Casei Ronald McDonald o descrie drept o „casă-departe-de-casă, o casă primitoare, cu angajați cu suflet mare, o casă unde uit de spital și mă pot bucura de căldura unui cămin.”

O poftă de făcut bine ce durează de 20 de ani încoace”, așa prezintă Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants România activitatea Fundației pentru Copii Ronald McDonald. „Suntem în plină campanie de strângere de fonduri pentru construirea a două noi Case Ronald McDonald – în curtea spitalului Marie Curie din București și în Curtea Spitalului Sfânta Maria din Iași. Este o bucurie și o realizare incredibilă că, în curând, vom avea în România 4 Case Ronald McDonald în care putem aduce împreună familiile copiilor internați în spitale. Toate aceste proiecte nu ar fi posibile fără ajutorul prietenilor, partenerilor, angajaților și clienților companiei McDonald’s, care an de an sunt alături de noi și ne ajută să ducem mai departe mesajul și misiunea Fundației!”, încheie Daniel Boaje.

Casele departe de casă” construite prin intermediul Fundației oferă cazare gratuită și toate condițiile necesare părinților ai căror copii sunt internați în spitale pentru tratamente pe termen lung. Pe toată durata tratamentului părinții sunt aproape de copii, pentru a le oferi toată susținerea și dragostea lor.

20 de ani cu poftă de făcut bine, 20 de ani de grijă și înțelegere

În fiecare zi, clienții McDonald’s pot susține cauza Fundației și pot dona în cutiile special amplasate la casele de marcat din rețeaua de restaurante din toată țara.

Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald

Fundația pentru Copii Ronald McDonald a fost înființată în 1998 și este principalul donator pentru cele două case Ronald McDonald din Timișoara și din București care găzduiesc familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 18,000 de familii au fost primite în aceste “Case departe de casă”. Anual, McDonald’s și Fundația pentru Copii Ronald McDonald organizează evenimentul McHappy Day, cel mai mare eveniment caritabil organizat în vederea strângerii de fonduri pentru Fundația pentru Copii Ronald McDonald.

De asemenea, începând cu anul 2017 Fundația este coordonată de noua echipă de conducere, din care fac parte:

Dna. Amalia Nastase, Președinte al Fundației pentru Copii Ronald McDonald

Dl. Daniel Boaje, director general al Premier Restaurants România

Dl. Ștefan Iordache, Chief Operating Officer Publicis One Romania

Dr. Alin Popescu, Medic specialist de medicină sportivă

Dl. Martin Xuereb, Chairman Ronald McDonald House Charities Malta

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.