Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Daruri pentru 150 de persoane din parohiile prahovene Meri și Bâra

0
CADOURI PENTRU 150 DE PERSOANE DIN PRAHOVA ȘI ILFOV

Acțiunile de sprijinire a persoanelor cu posibilități materiale reduse au continuat și în Ajunul Nașterii Domnului. Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, însoțiți de Moș Crăciun, au oferit daruri pentru 150 de persoane din parohiile prahovene Meri și Bâra, percum și din localitatea ilfoveană Balta Neagră. Acțiunea face parte din Proiectul „Implică-te, împreună reușim mai mult”.

DĂNUȚ PRUNĂ, voluntar coordonator – Paraclisul Catedralei Naționale, a spus: “Am continuat să facem în continuare fapte de milostenie. Am reușit să bucurăm bătrâni și familii cu foarte mulți copii. Au fost lacrimi de bucurie. Bătrâni care unii dintre ei nu se mai puteau ridica din pat, bătrâni care nu mai erau vizitați de nimeni. Familii cu mulți copii care trăiesc la limita subzistenței. Sau bucurat de vizita noastra, le-am bătut în poartă și a însemnat foarte mult pentru aceștia. Este un sprijin și o încurajare care îi ajută să meargă mai departe, îi ajută să uite pentru câteva clipe de acestă situație deloc plăcută. De asemenea am ajutat persoane care nu aveau încălțăminte pentru anotimpul rece, temperaturile scad tot mai mult în această perioadă a anului”.

Familiilor cu situație financiară precară din cele trei parohi, voluntarii le-au oferit produse de igienă, alimente de bază și dulciuri.

Părintele GHEORGHE POPESCU, Parohia Balta Neagră, județul Ilfov a menționat: “Ne bucurăm că în preajma prasnicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos voluntarii au revenit la noi în localitate pentru a face bucurii copiilor pe care îi au în grijă în cadrul programului “Ajutor pentru elevi!” dar și familiilor acestora. Copii pe care îi vizitează periodic. Acum în mod special au venit împreună cu Moș Crăciun să le aducă daruri așa cum este tradiția și datina străbună, dar și produse de igienă și alimente de bază. Smă mulțumim înainte de acest prasnic frumos, al bucuriei Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, să mulțumim pentru tot și toate. Bunul Dumnezeu să ne apere și să ne ocrotească iar cei mici să se bucure de aceste daruri pe care le-au primit astăzi cu bucurie. Se vedea pe chipurile lor bucuria că a venit și la ei Moș Crăciun”.

Părintele MARIAN CIORTAN, Parohia Meri, județul Prahova a afirmat: “Am constatat că darurile care vin din partea bisericii produc mai multă bucurie pentru că sunt daruri binecuvântate. Oamenii au această conștiință, convingere că darurile acestea sunt binecuvântate. Ne-am bucurat cu toții: voluntarii, eu ca preot, bătrânii, copii, Moș Crăciun. A fost o zi minunată”.

În localitatea Bâra voluntarii au mai oferit dulciuri pentru cei 60 de copii ai parohiei iar pentru zece persoane încălțăminte pentru anotimpul rece.

Părintele paroh TOMA DUMITRU Parohia Bâra, județul Prahova a declarat: “Este o perioadă de bucurie, este o perioadă de prasnic înpărătesc. Astăzi întâmpinăm Nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos prin colinde. Așa cum magii de la răsărit au mers în întâmpinarea pruncului Iisus. Am avut bucuria să primim în mijlocul nostru voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, care au venit pentru a treia oară în parohia noastră. Ne bucurăm de darurile primite. Sperăm ca și în anii următori să putem face aceste lucruri bine plăcute lui Dumnezeu”.

La finalul acțivității din această localitate, tinerii din Corul Parohiei „Sfântul Vasile” au cântat colinde.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.