Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Danone România donează 250.000 euro către Dăruiește Viață pentru a susține nevoia de echipamente medicale și echipamente de protecție din spitalele din România

0
  • Din grijă pentru personalul medical, pentru oamenii aflați în carantină și cei aflați în situații vulnerabile, compania a donat, de asemenea, peste 400.000 de produse în valoare de peste 280.000 de euro

  • Angajații companiei sunt implicați direct în colectarea necesităților spitalelor din toată țara

Danone România donează 250.000 de euro (aproximativ 1.200.000 de lei) către Dăruiește Viață pentru a sprijini lupta împotriva pandemiei.

Angajații companiei sunt implicați direct în colectarea nevoilor spitalelor din toată țara și, cu ajutorul neprețuit al echipei Dăruiește Viață, vor fi puse la dispoziție echipamentele și materialele medicale necesare.

În astfel de momente, este mai important ca oricând să acționăm cu claritate, să reacționăm rapid și cu precizie și să fim uniți. De aceea, pentru a ne proteja angajații și partenerii, compania noastră se angajează la nivel global să îi susțină pe aceștia, garantând, totodată, siguranța lanțului de aprovizionare al produselor noastre. În același timp, suntem alături de comunitate și ne oferim în continuare ajutorul. Am identificat cel mai bun mod posibil pentru a acoperi unele nevoi tot mai mari de echipamente și materiale medicale din cele mai vulnerabile locuri din România. Toate acestea cu ajutorul colegilor noștri, care s-au oferit voluntar să sprijine prin identificarea și centralizarea nevoilor direct de la spitalele din toată țara. Suntem cu toții responsabili și este important să fim uniți pentru a depăși această situație cât mai ușor. Acum, viziunea noastră One Planet. One Health” este și mai relevantă pentru noi”, a declarat Natalia Gelshtein-Kiss, Market Director pentru Danone România, Bulgaria și Țările Adriatice.

Este foarte important, în această perioadă, să fim alături de comunitățile noastre și să ne arătăm sprijinul atât în București, cât și în țară, în orașele mai mici și mai mari. Pentru noi, #ReușimÎmpreună este mai mult decât un nume de campanie, este ceea ce ne animă și ne face să mergem mai departe. Nu există o cauză mai bună decât viața. Îi invităm pe toți cei care se pot alătura să contribuie pentru a ajuta cadrele medicale și a da o șansă în plus pacienților din România.” – Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

Cu responsabilitate și solidaritate vom trece împreună peste această pandemie. Ne bucurăm de implicarea Danone pentru a sprijini spitalele din România și personalul medical, astfel încât să poată oferi îngrijirea necesară pacienților cu coronavirus, dar și cu alte patologii. Fiecare acțiune contează, pentru că poate salva o viață. Sperăm ca tot mai mule companii și persoane fizice să se alăture cu donații pe site-ul daruiesteviata.ro.” – Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

De la începutul pandemiei, echipa Danone a sprijinit permanent comunitățile din România prin donarea a peste 400.000 de produse (iaurturi, smântână, produse pe bază de plante) în valoare de peste 280.000 de euro, destinate pacienților și medicilor din spitale și persoanelor aflate în situații vulnerabile. În acest sens, compania va continua să sprijine oamenii care au nevoie de ajutor în această perioadă dificilă.

Totodată, pentru a proteja siguranța angajaților, partenerilor și consumatorilor săi, compania a sporit măsurile de siguranță și prevenție, acestea vizând întregul său lanț de aprovizionare: începând cu laptele colectat de la fermierii români, în fabrica și în depozitul din București și până la livrarea produselor către magazine. Au fost luate și alte măsuri preventive precum amplasarea de echipamente și covorașe suplimentare pentru dezinfecție în toate unitățile companiei, sporirea numărului de acțiuni de dezinfectare a tuturor suprafețelor înainte și după fiecare schimb de lucru, precum și a microbuzelor care transportă angajații la fabrică și la depozit.

Pentru a veni în sprijinul angajaților săi, la nivel global, compania și-a luat angajamentul ferm de a garanta contractele și veniturile celor 100.000 de angajați Danone din toată lumea până la 30 iunie 2020, oferind, de asemenea, o asigurare de sănătate extinsă (pentru concediu medical, îngrijirea copiilor, carantină), precum și o primă specială pentru cei care își desfășoară activitatea la locul de muncă pe durata pandemiei.

În aceste momente, este important să fim uniți, să arătăm solidaritate și să ajutăm. Toată lumea poate contribui și se poate alătura inițiativei Dăruiește Viață, care sprijină spitalele din România pe vremea pandemiei, prin trimiterea unui SMS la numărul  8826 cu mesajul ÎMPREUNĂ (valoarea unui SMS este de 2 euro, iar SMS-urile pot fi trimise doar de pe teritoriul României).

Despre Danone România

Danone România este lider de piaţă pe segmentul iaurturi. Compania are în portofoliu zeci de sortimente de produse, realizate în majoritate în fabrica din Bucureşti, cu lapte proaspăt colectat de la fermierii români. Fabrica Danone din Bucureşti a produs local primele iaurturi în 1999. 

Danone România face parte din compania Danone, activă în domeniile: produse lactate proaspete, produse pe bază de plante, ape minerale îmbuteliate și nutriție specializată. Danone a făcut primul pas pe piaţă în Barcelona încă din 1919, când Isaac Carasso a început să vândă primele iaurturi în farmacii, ca un leac pentru infecţiile intestinale, care afectau în special copiii.

Astăzi, compania îşi urmăreşte misiunea de a ajuta un număr cât mai mare de oameni să-şi construiască, să-şi menţină şi să-şi protejeze capitalul de sănătate, oferind produse sigure, gustoase şi de cea mai bună calitate, menite să fie alegeri sănătoase cu bună densitate nutriţională şi să adreseze nevoile diferitelor comunităţi.

Cele mai cunoscute mărci Danone includ iaurturi cu fermenți specifici (Activia, Actimel), produse pentru copii (Danonino, Disney), mărci de răsfăţ (Danette, Fantasia), iaurt Danone simplu şi cu fructe (Danone Natural şi Delicios), celebra cremă de iaurt Cremosso, iaurturile bogate în proteină (Yo PRO) şi produsele pe bază de plante (Alpro). În plus, Danone oferă consumatorilor săi o gamă de produse Bio pentru diferite vârste şi gusturi (Activia Bio, Danone Bio şi Danonino Bio).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.