Danone plantează 8.000 de puieți la Zimnicea, în cadrul programului socio-economic „O șansă pentru familia ta”

0

Toamna aceasta, Danone continuă programul socio-economic „O șansă pentru familia ta” printr-o nouă etapă, ce cuprinde inițiative în zona de mediu și dezvoltare sustenabilă. Astfel, 8.000 de puieți de plop, din cei 15.000 planificați până la final de 2020, vor fi plantați în Zimnicea. Startul acțiunii de plantare a fost dat chiar de angajații Danone care, alături de susținători din comunități prietene, au plantat primii 200 de puieți la Zimnicea.

<<O șansă pentru familia ta>> este în egală măsură un program social și economic. Pe lângă parteneriatul stabil și de încredere pe care Danone îl are cu cele peste 140 de familii de gospodari din Zimnicea care ne dau lapte de calitate, la standarde europene, programul cuprinde și o componentă ecologică și de agricultură regenerativă. Astfel, se lucrează la acțiuni precum rotația culturilor sau procesarea gunoiului de grajd sau, cum e cazul de față, acțiuni de împădurire cu impact pozitiv asupra amprentei de carbon din zonă”, declară Eduard Jerca, Manager Departament Lapte Danone România.

Programul „O şansă pentru familia ta”, inițiat de Danone în 2012 și derulat împreună cu partenerii Open Fields şi Polaris, ajută comunităţile din zonele defavorizate să se dezvolte ca producători de lapte de calitate. Peste 4 milioane de euro au fost investiți pentru dezvoltarea acestui program, beneficiarii direcți fiind peste 140 de familii de gospodari din Zimnicea, care asigură lapte de cea mai bună calitate pentru producția iaurturilor în fabrica Danone din București.

Programul „O şansă pentru familia ta” va continua şi în următorii ani, el devenind o soluţie socială inovatoare pentru comunităţi defavorizate din zone rurale sau urbane mici.

Pentru mai multe informaţii, puteți accesa:

www.danone.ro, www.iaurtuldanone.ro sau www.facebook.com/DanoneRomania.

Despre Danone România

Danone România este lider de piaţă pe segmentul iaurturi. Compania are în portofoliu zeci de sortimente de produse, realizate în majoritate în fabrica din Bucureşti, cu lapte proaspăt colectat de la fermierii români. Fabrica Danone din Bucureşti a produs local primele iaurturi în 1999.

Danone România face parte din compania Danone, activă în domeniile: produse lactate proaspete, produse pe bază de plante, ape minerale îmbuteliate și nutriție specializată. Danone a făcut primul pas pe piaţă în Barcelona încă din 1919, când Isaac Carasso a început să vândă primele iaurturi în farmacii, ca un leac pentru infecţiile intestinale, care afectau în special copiii.

Astăzi, compania îşi urmăreşte misiunea de a ajuta un număr cât mai mare de oameni să-şi construiască, să-şi menţină şi să-şi protejeze capitalul de sănătate, oferind produse sigure, gustoase şi de cea mai bună calitate, menite să fie alegeri sănătoase cu bună densitate nutriţională şi să adreseze nevoile diferitelor comunităţi.

Cele mai renumite mărci Danone includ iaurturi probiotice (Activia, Actimel), produse pentru copii (Danonino, Disney), mărci de răsfăţ (Danette, Cremosso) şi gamele Danone cu iaurt simplu şi cu fructe, aşa cum sunt în România Natural şi Delicios.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.