Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dan Byron lansează Long Story Short – un EP înregistrat acasă ce rezonează cu vremurile pe care le trăim

0

Dan Byron, solistul trupei byron, a lansat azi EP-ul „Long Story Short” – un mini-album cu 4 cântece înregistrate în timpul pandemiei. Primul extras pe single, „Home Sweet Home” este însoțit de un videoclip montat de Dan, un colaj de imagini din toată lumea.

Cele 4 cântece de pe Long Story Short tratează subiecte ca relația de love-hate cu locul de baștină, rasismul, impermanența sau încălzirea globală; acestea au fost scrise de Dan pentru diverse proiecte în ultimii 10 ani, însă n-au ajuns până acum pe nici un material de studio. Dan a profitat de perioada recentă, petrecută în majoritate acasă, și le-a înregistrat în propriul dormitor. A rezultat un EP home-made, o re-vizitare a unor cântece compuse în perioade complet diferite, dar care luate împreună se potrivesc ca o mănușă contextului pe care îl traversăm astăzi și întrebărilor pe care ni le punem cu toții. Mastering-ul albumului a fost realizat de Dan Georgescu, colegul lui Dan din trupa byron, la UNDA Recording.

Înregistrările au acoperit mare parte din toamnă, făcându-mi lipsa concertelor mai suportabilă, ținându-mă în priză, dând zilelor un sensMi-am adus aminte de feelingul pe care ți-l dă casa în care locuiești, de intimitatea aia imposibil de reprodus în studio pe care o surprinsesem și pe Privește cerul…”, primul meu album solo.” – Dan Byron

EP-ul Long Story Short este disponibil pentru streaming și download pe toate platformele de distribuție digitală – https://smarturl.it/danbyron

Doritorii îl pot de asemenea cumpăra de pe Bandcamp (download la calitate înaltă) – https://danbyron.bandcamp.com/album/long-story-short.

Primul extras pe single de pe EP, Home Sweet Home, este însoțit și de un videoclip montat de Dan – un colaj de imagini ale mai multor locuri din lume care pot însemna „acasă” pentru cineva.

Dan Byron – Home Sweet Home

https://youtu.be/-SbjEA6gl0s

Pentru concertul de lansare Dan vă invită în propria sufragerie, la un concert online difuzat pe pagina sa de Facebook, sâmbătă, 21 noiembrie, începând cu ora 20:30. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile aici: https://www.facebook.com/events/2779273089028532

Dan Byron are peste 20 de ani de activitate în muzica românească. Este liderul și vocalistul trupei byron pe care a înființat-o în 2006 și alături de care a lansat până acum 7 albume de studio și 3 DVD-uri live. Înainte de byron, Dan a mai activat în câteva formule și formații, cele mai notabile fiind Kumm și Urma. De-a lungul anilor a colaborat cu o mulțime de artiști, printre care Alexandru Andrieș, Nicu Alifantis, Paula Seling, Luiza Zan sau Alexander Bălănescu.

Este pasionat de songwriting și a ținut workshop-uri dedicate acestui subiect în cadrul conferinței Mastering the Music Business- prima conferință din Romania dedicată industriei muzicale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.