Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

DAIKIN se implică în formarea a studenților prin programul Școala de vară cu tematica „Economie și performanță energetică”

0

Daikin România, reprezentanța locală a liderului mondial și european în domeniul furnizării de soluții HVAC, a găzduit în data de 7 iulie un seminar din cadrul Școlii de vară cu tematica „Economie și performanță energetică”, la care au participat 20 de studenți din centre universitare de specialitate din întreaga țară. Evenimentul organizat de Asociația Frigotehniștilor și Criogeniștilor din România (AFCR) a ajuns anul acesta la a IV-a ediție, compania Daikin fiind implicată în proiect încă din 2013.

Daikin Romania_Scoala de vara 2016 (1)

Programul evenimentului s-a desfășurat pe parcursul întregii zile, timp în care studenții au urmărit prezentări din zona echipamentelor rezidențiale și comerciale, susținute de specialiștii Daikin, precum și prezentarea activității și a laboratorului de service. Scopul acestui proiect este de a le oferi studenților șansa de a face o corelație între partea teoretică și informațiile primite la cursurile din facultate cu realitatea și activitățile practice.

„Este foarte important pentru studenți să fie în contact cu producătorii de top din domeniu pentru a fixa mai bine informațiile primite la cursurile teoretice. Astfel, își vor începe activitatea de inginer cu o imagine clară a realității echipamentelor și produselor. În ultimii 10 ani, Daikin s-a concentrat în permanență pe formarea tinerilor studenți prin prezentări comerciale și practice, realizate în toate centrele universitare din țară (București, Timișoara, Cluj, Iași, Galați). Aceasta este o modalitate prin care tinerii sunt în contact cu cel mai înalt nivel de know-how, specific companiei Daikin, fiind informați cu privire la inovațiile din domeniul tehnologic și al protejarii mediului înconjurător”, a declarat Cătălin Negruțiu, Project Business Developer.

La Școala de vară cu tematica „Economie și performanță energetică” participă studenți din centre universitare din țară, în principal Universități Tehnice: Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB), Universitatea Politehnică din București (UPB), Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Tehnică Timișoara și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Pentru a fi înscriși în program, aceștia trebuie să îndeplinească următoarele criterii de selecție: să aibă rezultate foarte bune, să primească recomandări din partea profesorilor din unitățile de învățământ și să fie membrii AFCR.

„AFCR este preocupat în mod continuu de pregătirea personalului tehnic din domeniul frigotehniei și criogeniei prin organizarea de cursuri de specialitate. Cursurile din domeniul climatizării spațiilor, frigului comercial și industrial sau chiar al temperaturilor extrem de scăzute aduc la un loc profesioniștii domeniilor, care prin întâlniri tematice, reușesc să transmită și să stârnescă curiozitatea tinerilor. Școala de vară, ajunsă la cea de a IV-a ediție, este un exemplu elocvent al acestei idei. AFCR își dorește ca pe viitor, cursanții acestei „Școli de Vară” să devină generația viitoare de profesioniști din HVAC, frigotehnie și criogenie”, a declarat președintele AFCR, Prof. Dr. Ing. Liviu Drughean.

La finalul programului, AFCR oferă studenților diplome de participare. În plus, în urma evenimentului există și posibilitatea unor condiții de practică și protocoale pentru programe și activități ulterioare.

Școala de vară cu tematica „Economie și performanță energetică” este un eveniment organizat anual, la începutul lunii iulie, de Asociația Frigotehniștilor și Criogeniștilor din România. Prima ediție a evenimentului a avut loc în 2013, la Galați, iar următoarele s-au desfășurat la Timișoara, cu participare internațională, Brașov și anul acesta în București. Daikin s-a implicat activ la toate edițiile de până acum, având în fiecare an un program dedicat studenților.

Despre Daikin

La nivel global, compania DAIKIN este prezentă în peste 145 de țări, având 55.000 de angajați în cele 80 de fabrici. Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea de produse, precum și pentru calitatea de neegalat și versatilitatea soluțiilor sale integrate. Daikin VRV și Daikin Altherma sunt cele mai vândute sisteme de pompe de căldură în Europa, cu peste 500.000 de sisteme livrate până în prezent.
În Europa compania are aproximativ 5.500 de angajați şi 8 fabrici de producție, cu sediul în Belgia, Republica Cehă, Germania, Italia, Turcia și Marea Britanie.

www.daikin.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.