Daikin redă aerul naturii alături de Plantăm fapte bune în România

0

Anul acesta, Daikin România, subsidiara locală a celui mai mare producător de sisteme de climatizare din lume, s-a alăturat inițiativei naționale de împădurire ”Plantăm fapte bune în România” prin campania „Plantăm aer”.  Desfășurată în perioada 5 iunie – 15 septembrie 2017, campania a constat în plantarea unui copac pentru fiecare aparat de aer condiționat vândut în această perioadă. Astfel, Daikin și voluntarii din echipă vor planta în data de 18 noiembrie peste 10.000 de puieți în 9 județe din întreaga țară.

green grass field and bright blue sky

Ne-am alăturat initițiativei „Plantăm fapte bune în România” din dorința de a atrage atenția asupra situației îngrijorătoare a pădurilor din țara noastră și credem că, prin puterea exemplului, îi putem determina și pe alții să se implice în protecția mediului. Campania s-a bucurat de o susținere impresionantă, ceea ce ne încurajează să continuăm demersurile pentru un viitor mai verde”, a declarat  Alina Turcitu, Marketing Coordinator Daikin România.

Suntem recunoscători partenerului nostru Daikin pentru deschiderea cu care a primit propunerea noastră. Acest parteneriat reprezintă o asumare similară pentru  o viziune comună și ne dă încredere că suntem pe drumul potrivit în susținerea și încurajarea voluntariatului, a declarat Simona Camburu, Coordonator Fundraising PFBRo.

Pentru această acțiune, Daikin a lansat o platformă dedicată, www.plantamaer.ro, unde sunt disponibile mai multe informații referitoare la mecanismul campaniei și sfaturi eco-friendly. Cei interesați se pot înscrie ca voluntari la plantarea din 18 noiembrie.

Voluntarii din echipa Daikin vor planta suprafețe noi pe terenurile din Moinești – jud. Bacău, Cozieni – jud. Buzău, Jegălia – jud. Călărași, Grecești – jud. Dolj, Vladmir – jud. Gorj, în timp ce la Peștera – jud. Constanța, Lețcani – jud. Iași, Armășești – jud. Ialomița și Utvin – jud. Timiș se revine pentru completarea cu puieți a terenurilor pe care au fost plantați puieți în anii trecuți

Terenurile pe care vor fi realizate acțiunile de plantare sunt fără vegetație forestieră și sunt predispuse sau afectate de diferite procese de degradare (eroziune pluvială, alunecări de teren, sărăturare, poluare sau eroziune eoliană).

Înregistrarea ca voluntar în echipa Daikin se face până la data de 9 octombrie accesând platforma www.plantamaer.ro, iar pentru informații suplimentare legate de implicarea în activitățile PFBRo, cei interesați sunt rugați să scrie la adresa voluntar@plantamfaptebune.ro

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.