Daikin a depășit obiectivul campaniei „Plantăm Aer” și plantează 13.000 de copaci în data de 18 noiembrie

0

Campania de responsabilitate socială “Plantăm aer”, al cărei mecanism a constat în plantarea unui copac pentru fiecare unitate de aer condiționat vândută în perioada 5 iunie – 15 septembrie, a atins rezultate extraordinare, depășind obiectivul companiei de a planta 10.000 de copaci. Astfel, prin susținerea clienților și a partenerilor, Daikin contribuie la acțiunile inițiativei Plantăm Fapte Bune în România cu 13.000 de puieţi, pe care îi va planta în data de 18 noiembrie, în 9 județe din țară.

 

“Încă de la început, campania «Plantăm Aer» s-a bucurat de o susținere impresionantă.

Românii au devenit conștienți de pericolele încălzirii globale şi că sănătatea noastră este dependentă de sănătatea mediului înconjurător. Mai mult, au început să înţeleagă necesitatea adoptării unui comportament responsabil față de natură şi faptul că responsabilitatea este atât individuală, cât și colectivă.

Suntem mândri că am depășit target-ul stabilit inițial, de 10.000 de copaci, și astfel, putem ajuta și mai mult mediul, prin plantarea unui număr important de puieţi pe terenuri fără vegetație forestieră, predispuse sau afectate de diferite procese de degradare. Acest lucru a fost posibil, în primul rând, datorită clienților Daikin care au dorit să se implice în povestea unui viitor mai verde, cât și datorită partenerilor noștri, cărora le mulțumim că au susținut această acțiune.”, a declarat Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

“Suntem bucuroși și recunoscători că Daikin s-a alăturat inițiativei naționale pe bază de voluntariat, desfășurată pentru al treilea an consecutiv. Obiectivul nostru este de a crește numărul de suprafețe împădurite din România, iar acest parteneriat ne oferă sprijinul și încrederea de care avem nevoie pentru a ne duce visul mai departe”, a declarat Simona Camburu, Coordonator Fundraising PFBRo.

Prin campania «Plantăm Aer», dar și prin alte acțiuni pe care urmează să le desfășoare, Daikin își propune să atragă atenția asupra stării îngrijorătoare a pădurilor din România și să influențeze comportamentul publicului larg în vederea protejării mediului înconjurător.

Astfel, prin sincronizarea eforturilor se urmărește îmbunătățirea situației actuale și consolidarea unui climat curat și sănătos pentru generațiile viitoare.

În data de 18 noiembrie, Daikin și voluntarii din echipă vor planta suprafețe noi pe terenurile din Moinești – jud. Bacău, Cozieni – jud. Buzău, Jegălia – jud. Călărași, Grecești – jud. Dolj, Vladmir – jud. Gorj, în timp ce la Peștera – jud. Constanța, Lețcani – jud. Iași, Armășești – jud. Ialomița și Utvin – jud. Timiș se revine pentru completarea cu puieți a terenurilor pe care s-au mai organizat plantări în anii trecuți.

Despre Daikin

La nivel global, compania DAIKIN este prezentă în peste 145 de țări, având 60.800 de angajați în cele 86 de fabrici.  Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea de produse, precum și pentru calitatea de neegalat și versatilitatea soluțiilor sale integrate. De altfel, Daikin a lansat în 2014 prima generație de produse pentru segmentul rezidențial care folosesc exclusiv agentul frigorific R32. Daikin VRV și Daikin Altherma sunt cele mai vândute sisteme de pompe de căldură în Europa, cu peste 500.000 de sisteme livrate până în prezent.

În Europa compania are aproximativ 5.500 de angajați şi 14 fabrici de producție cu sediul în Belgia, Republica Cehă, Franța, Germania, Olanda, Italia, Turcia, Marea Britanie şi Spania.

Daikin este pe piața din România din 1994, având în prezent peste 30 de angajați și o rețea complexă de distribuitori, axați pe soluții comerciale, industriale și rezidențiale.

www.daikin.ro

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.