Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cursuri de educație financiară susținute de bibliotecarii publici din România

0
  • Programul de educație financiară BaniIQ, inițiat de Visa Europe împreună cu băncile membre din România, va ajunge în comunități locale prin bibliotecile publice incluse în programul Biblionet, în România.
  • Printr-un proiect pilot în care s-au înscris 9 biblioteci județene, informația financiară devine mai accesibilă comunităților locale.

Programul Biblionet în România anunță implementarea proiectului de educație financiară BaniIQ în cadrul bibliotecilor publice din țară, începând cu luna septembrie 2012.

Bibliotecarii județeni din nouă județe, Botoșani, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Mureș, Sălaj și Vâlcea, participă în prezent la un curs de formare de formatori (TOT), susținut de către organizația Junior Achievement, și vor instrui, la rândul lor, bibliotecarii locali. În comunitățile locale, bibliotecarii vor organiza și susține cursuri cu participare deschisă pe teme precum planificare financiară, organizarea bugetului personal, modalități de utilizare a serviciilor financiare pe internet, economisire sau investiții.

Parteneriatul Visa Europe, Junior Achievement și Biblionet pentru programul BaniIQ în cadrul bibliotecilor publice locale vizează accesibilizarea informației financiare și încurajarea interesului pentru o mai bună organizare a viitorului financiar al fiecăruia.

Bibliotecile redevin centre active și implicate în comunitatea lor pe măsură ce oferă acces sporit la informații relevante. Suntem fericiți să dezvoltăm un nou parteneriat care folosește resursele bibliotecilor publice din România pentru a atinge comunitățile locale. Le mulțumim celor de la Visa Europe pentru inițiativă și sperăm să vedem acest proiect replicat în cât mai multe biblioteci din toată țara”, a declarat Paul-Andre Baran, director al programului Biblionet.

Începând cu luna septembrie, bibliotecile județene vor susține la sediul lor un curs de educație financiară pentru 7 până la 10 bibliotecari locali din județ și vor planifica susținerea cursurilor destinate comunităților locale în cadrul bibliotecilor locale implicate.

Calendarul proiectului pilot presupune:

  • Etapa 1: Curs de formare de formatori: septembrie 2012 pentru bibliotecarii județeni din cele 9 județe: Botoșani, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Mureș, Sălaj, Vâlcea.
  • Etapa II: Cursuri de instruire a bibliotecarilor locali în fiecare din cele 9 județe: perioada septembrie – noiembrie 2012.
  • Etapa III: Cursuri de educație financiară către comunitățile locale livrate de bibliotecile locale, cu sprijinul bibliotecilor județene: octombrie – decembrie 2012.

 

Despre proiectul Biblionet

Biblionet este o inițiativă a Fundației Bill & Melinda Gates în valoare totală de 26,9 milioane de dolari pe o durată de 5 ani și își propune facilitarea accesului la informație prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice.

Programul Biblionet include până în acest moment peste 1500 de biblioteci locale, dotate cu 6.460 de calculatoare și echipamente aferente și peste 2.175 de bibliotecari formați și își propune să atingă peste 2000 de biblioteci la finalul programului.

Pentru mai multe informații despre program accesați: www.biblionet.ro

 

Despre proiectul BaniIQ

Programul de educație financiară BaniIQ este finanțat de Visa Europe împreună cu băncile membre din România, derulat în parteneriat cu Ministerul Educației, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și implementat de Junior Achievement România. Obiectivul programului este educarea publicului larg cu privire la produsele și conceptele financiare.

Pentru mai multe detalii www.baniiq.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.