Cursuri de calificare gratuite în cadrul proiectului INSERT – misiune îndeplinită

0

 

Cursuri de calificare gratuite în cadrul proiectului INSERT – misiune îndeplinită cu succes în toate cele trei regiuni de implementare: București-Ilfov, Sud-Muntenia și Centru. Cursurile s-au adresat persoanelor cu dizabilităţi şi bolnavilor cronic, dornici de instruire profesională și independență financiară. Startul a fost dat în toamna anului 2012, cu formare în meseria de Operator introducere, validare și prelucrare date (CRIP București).

Cursuri INSERT: cursuri gratuite în 10 meserii diferite pentru dizabili și bolnavi cronic

Prin intermediul proiectului-strategic INSERT, Asociația Handicapaților Somatici din România a organizat, pe parcursul anului curent, 13 cursuri  de calificare/recalificare în 10 meserii profitabile, extrem de solicitate pe piața muncii, acestea fiind: Tehncian maseurLucrător pentru estetica și igiena corpului omenesc, Tehnician mecanic pentru întreținere și reparațiiLenjerÎngrijitoare bătrâni la domiciliuÎngrijitoare bolnavi la domiciliuOperator introducere, validare și prelucrare date, Lucrător elecromecanic, Peisagist floricultor și Confecționer asamblor articole din textile.

Cel mai solicitat curs a fost cel de Lucrător pentru estetica și igiena corpului omenesc (desfășurat de 3 ori), urmat de  Îngrijitoare bătrâni la domiciliu (desfășurat de 2 ori). Cursurile au fost găzduite de cele 4 Centre de Reabilitare și Integrare Profesională din regiunile de implementare a proiectului – CRIP București, CRIP Ștefănești,CRIP Ciolpani, CRIP Gornet și CRIP Miercurea Ciuc.

Cursuri INSERT: peste 195 de persoane cu dizabilități și boli cronice calificate

Dacă ar fi să tragem linie, ar reieși următoarea situație: 195 de persoane cu dizabilități și boli cronice calificate. La acest număr urmează să se adauge și absolvenții celor trei cursuri de calificare încă în desfășurare: Tehnician mecanic pentru întreținere și reparații (CRIP Ciolpani), LEICO (CRIP București) și Îngrijitoare bătrâni la domiciliu (CRIP Gornet).   Proaspeții absolvenți s-au ales nu doar cu cunoștințe și competențe specifice meseriei alese și cu câte un certificat acreditat ANC, recunoscut pe plan național și internațional, dar și încrederea într-o viață mai bună.

Lucrurile nu s-au oprit aici. Beneficiarii sunt consiliați și sprijiniți în vederea găsirii unui loc de muncă. În acest sens se organizează Târguri de locuri de muncă și întâlniri directe cu potențialii angajatori. Până la finalul anului, ne ambiționăm să integrăm pe piața muncii cel puțin 100 de absolvenți ai cursurilor INSERT – persoane cu dizabilități, bolnavi cronic și alte grupuri vulnerabile.

 

Pentru mai multe detalii contactaţi: Asociația Handicapaților Somatici din Romania, telefon:  078 529 55 08, e-mail: insert@ahsr-crrs.ro, site: www.reinsert.eu

Cursuri INSERT

INSERT – ”Construirea unei rețele de reabilitare și integrare profesională pentru persoanele cu dizabilități din România, în vederea îmbunătățirii accesului acestora pe piața muncii”, cod proiect POSDRU 96/6.2/S/55474, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-20013, Axa prioritară 6 – ”Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.2 – ”Promovarea incluziunii sociale”.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează