Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cursuri de calificare gratuite în cadrul proiectului INSERT – misiune îndeplinită

0

 

Cursuri de calificare gratuite în cadrul proiectului INSERT – misiune îndeplinită cu succes în toate cele trei regiuni de implementare: București-Ilfov, Sud-Muntenia și Centru. Cursurile s-au adresat persoanelor cu dizabilităţi şi bolnavilor cronic, dornici de instruire profesională și independență financiară. Startul a fost dat în toamna anului 2012, cu formare în meseria de Operator introducere, validare și prelucrare date (CRIP București).

Cursuri INSERT: cursuri gratuite în 10 meserii diferite pentru dizabili și bolnavi cronic

Prin intermediul proiectului-strategic INSERT, Asociația Handicapaților Somatici din România a organizat, pe parcursul anului curent, 13 cursuri  de calificare/recalificare în 10 meserii profitabile, extrem de solicitate pe piața muncii, acestea fiind: Tehncian maseurLucrător pentru estetica și igiena corpului omenesc, Tehnician mecanic pentru întreținere și reparațiiLenjerÎngrijitoare bătrâni la domiciliuÎngrijitoare bolnavi la domiciliuOperator introducere, validare și prelucrare date, Lucrător elecromecanic, Peisagist floricultor și Confecționer asamblor articole din textile.

Cel mai solicitat curs a fost cel de Lucrător pentru estetica și igiena corpului omenesc (desfășurat de 3 ori), urmat de  Îngrijitoare bătrâni la domiciliu (desfășurat de 2 ori). Cursurile au fost găzduite de cele 4 Centre de Reabilitare și Integrare Profesională din regiunile de implementare a proiectului – CRIP București, CRIP Ștefănești,CRIP Ciolpani, CRIP Gornet și CRIP Miercurea Ciuc.

Cursuri INSERT: peste 195 de persoane cu dizabilități și boli cronice calificate

Dacă ar fi să tragem linie, ar reieși următoarea situație: 195 de persoane cu dizabilități și boli cronice calificate. La acest număr urmează să se adauge și absolvenții celor trei cursuri de calificare încă în desfășurare: Tehnician mecanic pentru întreținere și reparații (CRIP Ciolpani), LEICO (CRIP București) și Îngrijitoare bătrâni la domiciliu (CRIP Gornet).   Proaspeții absolvenți s-au ales nu doar cu cunoștințe și competențe specifice meseriei alese și cu câte un certificat acreditat ANC, recunoscut pe plan național și internațional, dar și încrederea într-o viață mai bună.

Lucrurile nu s-au oprit aici. Beneficiarii sunt consiliați și sprijiniți în vederea găsirii unui loc de muncă. În acest sens se organizează Târguri de locuri de muncă și întâlniri directe cu potențialii angajatori. Până la finalul anului, ne ambiționăm să integrăm pe piața muncii cel puțin 100 de absolvenți ai cursurilor INSERT – persoane cu dizabilități, bolnavi cronic și alte grupuri vulnerabile.

 

Pentru mai multe detalii contactaţi: Asociația Handicapaților Somatici din Romania, telefon:  078 529 55 08, e-mail: insert@ahsr-crrs.ro, site: www.reinsert.eu

Cursuri INSERT

INSERT – ”Construirea unei rețele de reabilitare și integrare profesională pentru persoanele cu dizabilități din România, în vederea îmbunătățirii accesului acestora pe piața muncii”, cod proiect POSDRU 96/6.2/S/55474, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-20013, Axa prioritară 6 – ”Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.2 – ”Promovarea incluziunii sociale”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.