Cursuri de calificare gratuite în 15 meserii la mare căutare

0

 Într-o eră a schimbării, cine nu-şi doreşte un dram de stabilitate, în special, la locul de muncă? Nu doar eu, nu doar tu, ci fiecare dintre noi – indiferent de naţionalitate, etnie sau statut social, dar mai ales grupurile vulnerabile, etichetate social și predispuse la marginalizare. 

sigla

 (Re)conversia profesională este cheia sigură de accesare a pieței actuale a muncii, motiv pentru care Asociația pentru Formarea în Domeniul Securității Private (AFDSP), prin intermediul proiectului ”ADMIS pe piața muncii”, pune la dispoziție cursuri de calificare gratuite, celor care resimt cel mai mult vulnerabilitatea – persoanelor de etnie rromă, cu minim studii primare.

Meseriile propuse, 15 la număr, sunt la mare căutare pe piața muncii, iar vestea și mai bună se referă la nivelul salarial care, în timp, poate crește considerabil. Este vorba de meserii extrem de utile şi ofertate de angajatori, precum: Agent de securitate, Servant pompier, Lucrător în structuri pentru construcții, Baby sitter, Îngrijitoare bătrâni la domiciliu, Lucrător în alimentație – Ajutor de ospătar, Lucrător în alimentație – Ajutor de bucătar, Lucrător în comerț, Lucrător finisor în construcții, Lucrător pentru estetica și igiena corpului omenesc, Măcelar, Agent de curățenie clădiri și mijloace de transport, Florar decorator, Sudor, Frizer.

Cursurile urmează a se desfășura în regiunile Bucureşti Ilfov, Nord Vest, Sud Est şi Sud Muntenia, iar persoanele interesate trebuie să aibă domiciliu stabil sau viză de flotant în una dintre aceste regiuni de dezvoltare. În plus, pentru participarea la cursurile de calificare nivel I sunt necesare studii primare sau absolvirea învățământului minim obligatoriu, după caz.

Pe lângă competențele specifice meseriei alese, toţi absolvenţii cursurilor organizate în cadrul proiectului „ADMIS pe piaţa muncii” vor obţine câte un certificat acreditat ANC, precum şi sprijin în găsirea unui loc de muncă adecvat calificării pentru care a optat.

Email: office@rrom-admis.ro

www.rrom-admis.ro

Despre proiectul ADMIS pe piața muncii

ADMIS pe piaţa muncii este un proiect de incluziune ocupațională, cofinanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial  Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritara 6 – Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de intervenţie 6.2 – „Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii”, Cod proiect: POSDRU/165/6.2/S/143183.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează