Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cursuri de calificare gratuite în 15 meserii la mare căutare

0

 Într-o eră a schimbării, cine nu-şi doreşte un dram de stabilitate, în special, la locul de muncă? Nu doar eu, nu doar tu, ci fiecare dintre noi – indiferent de naţionalitate, etnie sau statut social, dar mai ales grupurile vulnerabile, etichetate social și predispuse la marginalizare. 

sigla

 (Re)conversia profesională este cheia sigură de accesare a pieței actuale a muncii, motiv pentru care Asociația pentru Formarea în Domeniul Securității Private (AFDSP), prin intermediul proiectului ”ADMIS pe piața muncii”, pune la dispoziție cursuri de calificare gratuite, celor care resimt cel mai mult vulnerabilitatea – persoanelor de etnie rromă, cu minim studii primare.

Meseriile propuse, 15 la număr, sunt la mare căutare pe piața muncii, iar vestea și mai bună se referă la nivelul salarial care, în timp, poate crește considerabil. Este vorba de meserii extrem de utile şi ofertate de angajatori, precum: Agent de securitate, Servant pompier, Lucrător în structuri pentru construcții, Baby sitter, Îngrijitoare bătrâni la domiciliu, Lucrător în alimentație – Ajutor de ospătar, Lucrător în alimentație – Ajutor de bucătar, Lucrător în comerț, Lucrător finisor în construcții, Lucrător pentru estetica și igiena corpului omenesc, Măcelar, Agent de curățenie clădiri și mijloace de transport, Florar decorator, Sudor, Frizer.

Cursurile urmează a se desfășura în regiunile Bucureşti Ilfov, Nord Vest, Sud Est şi Sud Muntenia, iar persoanele interesate trebuie să aibă domiciliu stabil sau viză de flotant în una dintre aceste regiuni de dezvoltare. În plus, pentru participarea la cursurile de calificare nivel I sunt necesare studii primare sau absolvirea învățământului minim obligatoriu, după caz.

Pe lângă competențele specifice meseriei alese, toţi absolvenţii cursurilor organizate în cadrul proiectului „ADMIS pe piaţa muncii” vor obţine câte un certificat acreditat ANC, precum şi sprijin în găsirea unui loc de muncă adecvat calificării pentru care a optat.

Email: office@rrom-admis.ro

www.rrom-admis.ro

Despre proiectul ADMIS pe piața muncii

ADMIS pe piaţa muncii este un proiect de incluziune ocupațională, cofinanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial  Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritara 6 – Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de intervenţie 6.2 – „Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii”, Cod proiect: POSDRU/165/6.2/S/143183.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.