Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Curs de scriere de proiect în context Tineret în Acţiune

0

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) organizează la Predeal, în perioada 16-18 iunie 2011, cursul de scriere de proiect în context Tineret în Acţiune – Acţiunea 2 „Serviciul European de Voluntariat” (SEV).

Cursul se adresează membrilor ONG-urilor care activează în domeniul tineretului, reprezentanţilor instituţiilor publice implicate în lucrul cu tinerii, coordonatorilor de proiecte, membrilor din echipele de proiecte SEV şi reprezentanţilor şcolilor speciale pentru tineri cu dizabilităţi care sunt interesaţi să scrie şi să depună proiecte pentru finanţare în cadrul programului european Tineret în Acţiune – Acţiunea 2 „Serviciul European de Voluntariat”.

Nu se percepe taxă de participare, întrucât evenimentul este cofinanţat de Comisia Europeană, prin programul Tineret în Acţiune. Costurile de cazare şi masă sunt acoperite de organizatori. Costurile de transport vor fi acoperite de către participanţi.

Număr maxim de participanţi: 30

Data limită de înscriere: 6 iunie 2011

În urma acestui eveniment, participanţii vor fi capabili să elaboreze, planifice şi să scrie proiecte eligibile în context Tineret în Acţiune – Serviciul European de Voluntariat; să utilizeze cadrul nonformal şi informal pentru iniţierea de activităţi specifice, respectând valorile promovate de acest program şi de Serviciul European de Voluntariat în special; să folosească formatul unei cereri de finanţare specifice programului Tineret în Acţiune – Serviciul European de Voluntariat.

 

Înscrierea se face online, prin pagina dedicată evenimentului, ce poate fi accesată aici: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/446.

„Tineret în Acţiune” (Youth in Action) este programul Uniunii Europene care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri, prin finanţarea de proiecte. Programul, cu finanţare de la Comisia Europeană, promovează voluntariatul, iniţiativele tinerilor, participarea activă a acestora la nivelul comunităţii şi în cadrul procesului decizional, includerea tinerilor cu opotunităţi reduse, dialogul intercultural.

În România, programul este gestionat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

În cadrul „Tineret în Acţiune” pot candida organizaţiile neguvernamentale, instituţiile publice care lucrează cu tinerii, şcolile speciale pentru tineri cu dizabilităţi şi grupurile informale de tineri.

Pentru mai multe detalii privind programul „Tineret în Acţiune”, puteţi accesa site-ul programului, www.tinact.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.