Curs de scriere de proiect în context Tineret în Acţiune

0

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) organizează la Predeal, în perioada 16-18 iunie 2011, cursul de scriere de proiect în context Tineret în Acţiune – Acţiunea 2 „Serviciul European de Voluntariat” (SEV).

Cursul se adresează membrilor ONG-urilor care activează în domeniul tineretului, reprezentanţilor instituţiilor publice implicate în lucrul cu tinerii, coordonatorilor de proiecte, membrilor din echipele de proiecte SEV şi reprezentanţilor şcolilor speciale pentru tineri cu dizabilităţi care sunt interesaţi să scrie şi să depună proiecte pentru finanţare în cadrul programului european Tineret în Acţiune – Acţiunea 2 „Serviciul European de Voluntariat”.

Nu se percepe taxă de participare, întrucât evenimentul este cofinanţat de Comisia Europeană, prin programul Tineret în Acţiune. Costurile de cazare şi masă sunt acoperite de organizatori. Costurile de transport vor fi acoperite de către participanţi.

Număr maxim de participanţi: 30

Data limită de înscriere: 6 iunie 2011

În urma acestui eveniment, participanţii vor fi capabili să elaboreze, planifice şi să scrie proiecte eligibile în context Tineret în Acţiune – Serviciul European de Voluntariat; să utilizeze cadrul nonformal şi informal pentru iniţierea de activităţi specifice, respectând valorile promovate de acest program şi de Serviciul European de Voluntariat în special; să folosească formatul unei cereri de finanţare specifice programului Tineret în Acţiune – Serviciul European de Voluntariat.

 

Înscrierea se face online, prin pagina dedicată evenimentului, ce poate fi accesată aici: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/446.

„Tineret în Acţiune” (Youth in Action) este programul Uniunii Europene care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri, prin finanţarea de proiecte. Programul, cu finanţare de la Comisia Europeană, promovează voluntariatul, iniţiativele tinerilor, participarea activă a acestora la nivelul comunităţii şi în cadrul procesului decizional, includerea tinerilor cu opotunităţi reduse, dialogul intercultural.

În România, programul este gestionat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

În cadrul „Tineret în Acţiune” pot candida organizaţiile neguvernamentale, instituţiile publice care lucrează cu tinerii, şcolile speciale pentru tineri cu dizabilităţi şi grupurile informale de tineri.

Pentru mai multe detalii privind programul „Tineret în Acţiune”, puteţi accesa site-ul programului, www.tinact.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează